ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Χαλασμός Κυρίου' Δρόμοι έγιναν… χείμαρροι σε Παραλίμνι - Σωτήρα

'Χαλασμός Κυρίου' Δρόμοι έγιναν… χείμαρροι σε Παραλίμνι - Σωτήρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (19/11) στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε σε κλήσεις για άντληση υδάτων σε Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για περίπου μία ώρα, από τις 7.30μ.μ. μέχρι τις 8.30μ.μ. αρκετοί δρόμοι στο Παραλίμνι, τη Σωτήρα και τη Δερύνεια μετατράπηκαν σε χείμαρρους, αφού τα φρεάτια δεν μπορούσαν ν’ απορροφήσουν τη μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεφτε. Στο Παραλίμνι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στις οδούς 1ης Απριλίου και Γρίβα Διγενή, όπου εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και της μεγάλης ορμής των νερών, παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι δρόμοι μετατράπηκαν… σε ποτάμια, πεζοδρόμια πλημμύρισαν, ενώ αρκετά υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην Τεχνική Σχολή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με δύο συνεργεία σε συνολικά πέντε περιστατικά στη Δερύνεια, το Παραλίμνι και τη Σωτήρα κυρίως για άντληση ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους κατοικιών. Επίσης, ζημιές από τις πλημμύρες έπαθαν και τέσσερα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εντός του μηχανουργείου. Υπήρξαν, ακόμα, κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους, γι’ αυτό κι ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές προκειμένου να ανοίξουν τα πλημμυρισμένα φρεάτια των δρόμων. Επιπρόσθετα, το χαλάζι που έπεσε προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκε σε ολόκληρη την επαρχία, ωστόσο σε άλλες κοινότητες δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές.

Η Πυροσβεστική

Στο μεταξύ, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής σε σχέση με την κακοκαιρία της περασμένης Πέμπτης αναφέρει τ’ ακόλουθα: «Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πέντε περιστατικά στις περιοχές Δερύνειας, Παραλιμνίου και Σωτήρας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους τριών κατοικιών, ενός κατηχητικού και ενός μηχανουργείου, το οποίο έπαθε ζημιές στον εξοπλισμό. Επίσης, ζημιές έπαθαν και τέσσερα οχήματα που βρίσκονταν εντός του μηχανουργείου. Εργάστηκαν δύο συνεργεία για αντιμετώπιση των πλημμυρών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top