ΛΕΜΕΣΟΣ: Έλλειψη μοριακών τεστ και νέα ταλαιπωρία το απόγευμα για εργαζομένους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έλλειψη μοριακών τεστ και νέα ταλαιπωρία το απόγευμα για εργαζομένους

Μέχρι και τέσσερις ώρες ανέμεναν κάποιοι εργαζόμενοι για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, στη Λεμεσό, καθώς παρατηρήθηκε έλλειψη αναλώσιμων και καθυστέρηση στην παράδοση τους στα σημεία δειγματοληψίας.


Στο σταθμό δειγματοληψίας του αθλητικού κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» οδηγοί που ήδη ανέμεναν τρεις περίπου ώρες για να υποβληθούν σε εξέταση, ενημερώθηκαν λίγο πριν τις 15:00 (23/11) πως δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα τεστ και θα έπρεπε να κάνουν υπομονή μέχρι να φτάσει νέα προμήθεια από τη Λευκωσία.

Αρκετοί εξήλθαν από τα αυτοκίνητα τους και ζήτησαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση, με τα επιπρόσθετα τεστ να καταφθάνουν από τη Λευκωσία, γύρω στις 16:00, και τη δειγματοληψία να συνεχίζεται κανονικά.

Προς επίσπευση δε της διαδικασίας, ο σταθμός ενισχύθηκε με έναν ακόμη δειγματολήπτη, ενώ δόθηκαν οδηγίες σε οδηγούς που ανέμεναν στην ουρά εκτός του αθλητικού κέντρου, να προσέλθουν πεζή για εξέταση.

Καθυστέρηση παρατηρείται πάντως και λόγω αριθμού εργαζομένων που δεν έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτηση τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται πως εργαζόμενοι, αποστέλλονται από τους εργοδότες τους για μοριακά τεστ, παρά το γεγονός ότι δεν διακινούνται εκτός Λεμεσού και δεν είναι δικαιούχοι.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ανάκτησης του ποσού των 67 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε ως χορηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τερματικό στο Βασιλικό, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μιχάλης Δαμιανός, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, προσθέτοντας ότι για τον τρόπο ανάκτησης του ποσού έγινε συμψηφισμός με άλλα ποσά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει επιστραφεί και ένα ποσό σε μετρητά.

BEST OF TOTHEMAONLINE