ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ας μιλήσουμε και για τη… ΜΑΓΚΙΑ του Ντούσαν Κέρκεζ

Ας μιλήσουμε και για τη… ΜΑΓΚΙΑ του Ντούσαν Κέρκεζ

Η ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ανόρθωση, την πρώτη της σε ντέρμπι, πλησιάζοντας την κορυφή.

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου 

Οι παίκτες εφάρμοσαν το πλάνο του Ντούσαν Κέρκεζ με… ακρίβεια, δείχνοντας αντίδραση μετά την ήττα από την Πάφο και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν περιμέναμε το συγκεκριμένο ματς για να διαπιστώσουμε τον ποδοσφαιρικό «σεβασμό» προς τον Κυπροβόσνιο προπονητή, όμως, σε αυτό το ντέρμπι έδειξε τη μαγκιά του.

Έβαλε μέσα από την αρχή τον Στραχίνια Κέρκεζ, (δεν θα πω τον γιο του, γιατί κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κάνει καριέρα με τη… βοήθεια του πατέρα του) και άφησε στον πάγκο τον πολύ φορμαρισμένο Παπαφώτη και δεν φοβήθηκε.

Αυτό το… πλάνο φάνηκε το είχε ετοιμάσει μέρες πριν. Γιατί όχι μόνο δικαιώθηκε αλλά ο 17χρονος έκανε και πολύ καλό παιχνίδι. Τον προετοίμασε τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά. Είναι περισσότερο δάσκαλος παρά προπονητής προς τους παίκτες και αυτό είναι ένα μεγάλο «παράσημο».

Δεν τα ρίχνει στους παίκτες του στις διασκέψεις όταν κάτι πάει στραβά και βγαίνει μπροστά όποτε χρειαστεί. Αυτό πρέπει να κάνει ένας κόουτς, αλλά δεν το πράττουν όλοι. Δεν αφήνει τους παίκτες του στιγμή να σκύψουν το κεφάλι και τους θέλει συνεχώς να είναι περήφανοι. Μόνο μια φορά θυμάμαι ότι το έκανε (μπορεί να μου διαφεύγουν άλλες) και ήταν πολύ αναστατωμένος. Σίγουρα, το ένιωθε και το έκανε. Για να τους «κτυπήσει» εκεί που πονάνε. Στον εγωισμό τους, για να γίνουν καλύτεροι.

Ο Κέρκεζ, από τη μέρα που ανέλαβε ως προπονητής της ΑΕΛ έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ομάδα. Και αυτό είναι μεγάλο «κατόρθωμα», ειδικά στην Κύπρο. Διοίκηση, παίκτες και οπαδοί. Όλους αυτούς, κατάφερε να τους κερδίσει ο 44χρονος. Ακόμα και φίλοι άλλων ομάδων, του «βγάζουν το καπέλο».

Και στα καλά, και στα κακά. Γιατί το κέρδισε με το σπαθί του. Το αξίζει. Γνωρίζει την ΑΕΛ, αγαπά την ΑΕΛ, και έζησε πολλά μαζί της. Όσο λίγοι. Ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα και τι πρέπει να κάνει.

Εννοείται θα έρθουν και τα στραβοπατήματα, και οι ήττες και οι «μαύρες μέρες». Όμως ο Κέρκεζ ξέρει πως να τις διαχειριστεί. Η διοίκηση τον αφήνει να δουλέψει όπως γνωρίζει αυτός και τους δικαιώνει.

Να μην ξεχνάμε, πως στην πρώτη του σεζόν κέρδισε το κύπελλο με την ΑΕΛ, παίρνοντας το «αίμα του πίσω», από το 2009. Το χρωστούσε στον κόσμο της ομάδας, του το χρωστούσε και η μοίρα.

Ένα τεράστιο λοιπόν μπράβο και RESPECT σε όσα πέτυχε και θα πετύχει με την ομάδα της Λεμεσού. Γιατί, τα καλύτερα έρχονται. Ίσως, όχι φέτος, αλλά σίγουρα στο μέλλον.

 

The post Ας μιλήσουμε και για τη… ΜΑΓΚΙΑ του Ντούσαν Κέρκεζ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top