ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Επ. Εργασίας συνεχίζεται το 'δράμα' του σφαγείου CYPRA - Ζητήθηκε δίωξη του ιδιοκτήτη - Θέλει να παρευρεθει και η ΚΙΣΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στην Επ. Εργασίας συνεχίζεται το 'δράμα' του σφαγείου CYPRA - Ζητήθηκε δίωξη του ιδιοκτήτη - Θέλει να παρευρεθει και η ΚΙΣΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συνεχιστούν οι συζητήσεις που αφορούν τα κακώς κείμενα του σφαγείου CYPRA στην Κάτω Μονή, αυτή τη φορά σε σχέση με την μεγάλης έκτασης αδήλωτη εργασία που εντοπίστηκε και τις πιθανές ευθύνες των κρατικών υπηρεσίων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Η αυταπέγγαλτη εξέταση προέκυψε έπειτα από πρόταση βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη, Αντρέα Φακοντή, Ευανθίας Σάββα και Σκεύης Κούτρα Κουκουμά.

Για το θέμα έχουν καλεστεί να συμμετέχουν μια πληθώρα από αρμόδιες και εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως και εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρευρεθούν και άτομα από την Ελεγκτική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Τμήμα Μετανάστευσης, αλλά και ο ιδιοκτήτης του σφαγείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην συζήτηση ζήτησε να παρευρεθεί και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΚΙΣΑ, καθώς εμπλέκονται θέματα αιτούντων ασύλου και μεταναστών οι οποίο εργάζονταν στο σφαγείο.

Σημειώνουμε πως στο εν λόγω σφαγείο έχουν βρεθεί να εργάζονται 61 παράνομοι υπάλληλοι.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο οποίος μίλησε στο ThemaOnline και ενημέρωσε πως έχει αποστείλει σχετικό αίτημα με επιστολή του, η οποία απαιτεί τη δίωξη του ιδιοκτήτη του σφαγείου για περιφρόνηση της Βουλής, καθώς δεν παρουσιάστηκε σε προηγούμενη συνεδρία που καλέστηκε επικαλούμενος αυτοπεριορισμό του λόγω επαφής με κρούσματος.

Τελικά, αποδείχθηκε πως βρισκόταν στο σφαγείο προσπαθώντας να εργοδοτήσει νέους υπαλλήλους και είχε συλληφθεί από την Αστυνομία.

Στην επιτροπή Εργασίας αναμένεται να συζητηθούν προηγουμένως και θέματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό, το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση σε οικοδομικές εργασίες και μηχανικές κατασκευές, όπως και σε βαριές εργασίες που χαρακτηρίζονται από έντονη χειρωνακτική εργασία, σκάψιμο, σπάσιμο σκληρών υλικών με μηχανικά εργαλεία και χειρισμό βαρέων μηχανημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top