Η πρώτη αντίδραση του Βικέτου στη λεκτική επίθεση του Μητροπολίτη - «Η συμπεριφορά χαρακτηρίζει τον άνδρα»
25.11.2020 - 13:27
Τη δική του θέση για το επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά την Ιερά Σύνοδο, έδωσε ο δημοσιογράφος, Αριστείδης Βικέτος, μετά τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφρόρο.
Το όλο συμβάν διαδραματίστηκε μετά από ερώτηση του Αριστείδη Βικέτου αναφορικά με την απόφαση στην Ιερά Σύνοδο.
Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Αριστείδη Βικέτο, με σκοπό να δώσει την άποψή του για το όλο συμβάν, αλλά και να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την ερώτηση στον Μητροπολίτη.
«Δεν επικράτησε η δική του άποψη στην Ιερά Σύνοδο και για αυτό εκτιμώ ότι ήταν ενοχλημένος. Έχω το δικαίωμα να τον διακόψω και να του κάνω ερώτηση, ως δημοσιογράφος ταπεινά αυτό πιστεύω. Έχω διαβάσει και έχω άποψη για το όλο θέμα. Ο μητροπολίτης έχει υιοθετήσει πλήρως τη θέση του πατριαρχείου Μόσχας. Δεν μπορεί να φταίει μόνο η μια πλευρά όταν υπάρχει μια διαφωνία. Η συμπεριφορά χαρακτηρίζει τον άνδρα και πρέπει να συγκρατείται, ειδικά όταν είναι άνθρωπος της εκκλησίας. Εκείνο το οποίο έχω να σας πω για την ουσία του ζητήματος, είναι ότι το Πατριαρχείο Μόσχας έχει ειδικό ενδιαφέρον μαζί με το Κρεμλίνο για την Ουκρανία. Δημιουργήθηκε ένα ανεξάρτητο κράτος και δεν θέλουν να δημιουργηθεί και μια εκκλησία. Το Πατριαρχείο Μόσχας διέκοψε μνημόνευση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ουδείς ανταπέδωσε. Όλοι μνημονεύουν τον Μόσχας. Αυτό έχει σημασία».
Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.