ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά η Θεολόγου μετά τα νέα μέτρα- Καταθέτει πρόταση νόμου για έγκριση διαταγμάτων από Βουλή και όχι από Υπ. Υγείας

Αντιδρά η Θεολόγου μετά τα νέα μέτρα- Καταθέτει πρόταση νόμου για έγκριση διαταγμάτων από Βουλή και όχι από Υπ. Υγείας

Η ανεξάρτητη βουλεύτρια Άννα Θεολόγου, θα καταθέσει πρόταση νόμου η οποία ουσιαστικά θα επαναφέρει την διαδικασία έγκρισης των διαταγμάτων από την Βουλή, όχι αποκλειστικά από τον Υπουργό Υγείας, μετά και τα τελευταία ανακοινωθέντα περιοριστικά μέτρα.

Αυτό συμβαίνει καθώς, όπως επισημαίνει η κ. Άννα Θεολόγου, «η διαδικασία τουλάχιστον πρέπει να γίνεται με σεβασμό και στην νομοθετική εξουσία και την Δημοκρατία».

Παράλληλα, η βουλεύτρια διερωτάται εάν «μεταξύ 14/12 και 7/1 δεν θα υπάρχουν τέτοια κρούσματα που να δικαιολογούν lockdown επειδή πρέπει ο κόσμος να ξοδέψει τον 13ο (για όσους παίρνουν 13ο) στην αγορά;», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επισημάνει την παραδοξότητα κάποιων μέτρων.

Τέλος, παραθέτει ανοικτή πρόσκληση σε αρμόδιος και επιδημιολόγους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της κ. Θεολόγου, αλλά και άλλου κόσμου που θα το θελήσει.

Δείτε την ανάρτηση της κ. Άννας Θεολόγου:
Την Δευτέρα θα καταθέσω πρόταση νόμου για αλλαγή του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου ώστε να επανέλθει η διαδικασία στην έκδοση κανονισμών από το Υπουργικό Συμβούλιο που αναγκαστικά έτσι θα ελέγχονται και θα εγκρίνονται από την Βουλή όπως ήταν η διαδικασία πριν την έλευση του κορονοϊού.

Ο έλεγχος πρέπει να επανέλθει στην Βουλή και να ενημερώνεται ΚΑΙ η Βουλή από την επιδημιολογική ομάδα, να απαντούν και στις δικές μας ερωτήσεις άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και να εξετάζουμε κατά πόσο η κυβέρνηση εφαρμόζει ή όχι αυτά που προτείνονται.

54 διατάγματα εκδόθηκαν από τον Υπουργό Υγείας χωρίς καμία διαβούλευση με την Βουλή, χωρίς να λαμβάνουν καν υπόψη ότι ο νόμος προνοεί και κανονισμούς και ότι αυτή η διαδικασία τουλάχιστον γίνεται με σεβασμό και στην νομοθετική εξουσία και την Δημοκρατία.

Παραθέτω ανοικτή πρόσκληση σε αρμοδίους και επιδημιολόγους για να απαντήσουν στις δικές μου ερωτήσεις και σε πολλές άλλες από πλευράς του κόσμου, σε κατ’ ιδίαν δημόσια ζωντανή συζήτηση... χωρίς χρονικό περιορισμό.

Υ.Γ. Μεταξύ 14/12 και 7/1 δεν θα υπάρχουν τέτοια κρούσματα που να δικαιολογούν lockdown επειδή πρέπει ο κόσμος να ξοδέψει τον 13ο (για όσους παίρνουν 13ο) στην αγορά;

Υ.Γ2. Πιο κάτω είναι ο νόμος όπως προϋπήρχε πριν τροποποιηθεί τον Μαρτη. Φανερό είναι ότι ο Υπουργός Υγείας μπορούσε να εκδόσει διατάγματα μόνο για τα τεχνικά παραρτήματα του νόμου ή του κανονισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top