Αρχίζει τη Δευτέρα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020»

Αρχίζει τη Δευτέρα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020»

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πολυεθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020».

Στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται σημαντικά φέτος καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης.

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και του FIR του Καΐρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE