ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωση για τον Στυλιανό και κάθε Στυλιανό περιμένει ολόκληρη η Κύπρος – Σύστημα για… «κλάματα»

Δικαίωση για τον Στυλιανό και κάθε Στυλιανό περιμένει ολόκληρη η Κύπρος – Σύστημα για… «κλάματα»

Ελλείψεις στους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, έλλειψη αναγνώρισης καταγγελιών, απουσία εκτίμησης κινδύνων, παραλείψεις από αρμόδια γραφεία, ελλειμματική πληροφόρηση και σωρεία άλλων συμπεριφορών αδιαφορίας και αμέλειας πλαισιώνουν το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού που σημειώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Ένας νεαρός που όπως διαφαίνεται έπεσε θύμα του συστήματος στην Κύπρο και των αδιάφορων λειτουργών που απλώς εφάρμοζαν τα τυπικά, με αναφορές που θυμίζουν πως… «είμαστε για κλάματα».

Ένα χρόνο μετά το γεγονός που συγκλόνισε το Παγκύπριο, ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, θα έχει στα χέρια του το πόρισμα των Ποινικών Ανακριτών για την υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού, ο οποίος έθεσε τέρμα στη ζωή του με τον πιο φρικτό τρόπο.

Τα ερωτήματα πολλά οι ευθύνες ακόμη περισσότερες… Ένα παιδί 14 ετών δεν έβρισκε πουθενά ένα απλωμένο χέρι, μια σανίδα σωτηρίας στα όσα βίωνε. Ένα χρόνο μετά ολόκληρη η Κυπριακή κοινωνία αναμένει μια δικαίωση για τον μικρό Στυλιανό, μια απόφαση που θα δίνει την ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι Στυλιανοί, ότι παιδιά που ζουν ανάμεσα μας και βρίσκονται στη θέση που βρισκόταν ο Στυλιανός θα βρούνε τη λύτρωση και θα ζήσουν μια ζωή κανονική.

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, ανάφερε ξεκάθαρα ότι διαπιστώθηκε μέσα από έρευνα πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έφεραν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης.   

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο μικρός Στυλιανός είχε αποπειραθεί παλαιότερα να κάνει κακό στον εαυτό του με το συμβάν να γίνεται γνωστό στις Υπηρεσίες, δείχνει την παντελή απουσία εκτίμησης κινδύνου, σύμφωνα με την κα. Λοττίδη.

Η Κύπρος περιμένει…δικαίωση, λύτρωση, ασφάλεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top