ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Κατεβάζει ρολά πυροβολώντας η ταβέρνα Ζανέττος' - 'Το άνοιξε-κλείσε όποιαν ώρα σου πω τελείωσε για μας'

'Κατεβάζει ρολά πυροβολώντας η ταβέρνα Ζανέττος' - 'Το άνοιξε-κλείσε όποιαν ώρα σου πω τελείωσε για μας'

Μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης η παλαιότερη κυπριακή ταβέρνα 'Ζανέττος' στη Λευκωσία ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας της αφήνοντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση για τα νέα μέτρα και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της εστίασης.

Δια 'στόματος' του ιδιοκτήτη της Πητ -Παναγιώτη- Μέντζη η ταβέρνα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκεται να 'πειραματιστεί' άλλο με υπηρεσίες παράδοσης κατ'οίκον ή με την μετατροπή σαν μεσημεριανό μαγειρείο ενώ τονίζει πως πάγια θέση και concept αυτής ήταν η εμπειρία και φιλοξενία στο χώρο της, χωρίς να βλέπει ο πελάτης το ρολόι για να φύγει. 

Με καυστικές εκφράσεις όπως 'Η παράσταση "άνοιξε-κλείσε όποιαν ώρα σου πω" τελείωσε', 'Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία που διαλαλούσε και διατυμπάνιζε ότ έκανε απίστευτη διαχείριση της κατάστασης', 'ημίμετρα, μιλλοσφοτζίησματα, δύο μέτρα και δύο σταθμά' και 'οι γελοιότητες που κόφκει ο νους σας' επιχειρεί να δώσει τη δική του διάσταση που αφορά τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Μια στάση εδώ. Η Κυπριακή ταβέρνα Ζανέττος, Λευκωσία 1938, αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι νεωτέρας. Βάση του τελευταίου διατάγματος, τα εστιατόρια πρέπει να είναι κλειστά στις 7 το βράδυ. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να πειραματιστούμε με υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον ή να γίνουμε μαγειρείο το μεσημέρι, η δουλειά μας είναι η φιλοξενία, στο χώρο μας, εμπειρία που τη νιώθεις με την ησυχία σου, χωρίς να βλέπεις το ρολόι τι ώρα θα φύγεις. Όσοι θέλετε στηρίξετε όσο μπορείτε τα μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά.

Θα βοηθήσετε να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η παράσταση "άνοιξε- κλείσε όποιαν ώρα σου πω" τελείωσε για μας. Με όση αξιοπρέπεια μας άφησαν, κλείνουμε από μόνοι μας. Θα γλιτώσει και η πολιτεία τις αποζημιώσεις που οφείλει να δώσει στο προσωπικό μας. Συστήνω σε όλους όσους έχουν επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Η πολιτεία, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τα διατάγματα, "γονάτισε" και μας. Αν και έπρεπε να είχαμε κλείσει όλοι εις ένδειξη διαμαρτυρίας από τότε που το διάταγμα έλεγε ότι οι πελάτες μας έπρεπε να φεύγουν από το εστιατόριο στις 22.30... δεν το κάναμε. Κωλώσαμε. Κρύψαμε να περάσουμε.

Να κρατήσουμε λίγες θέσεις εργασίας όσο γινόταν με ίδιον μέγα κόστος. Οφείλουμε σε όλους εσάς που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια (φίλους, θαμώνες, προμηθευτές και συνεργάτες) ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . Σας είμαστε ευγνώμονες. Θα επανέλθουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και όταν το περιβάλλον θα είναι φίλιο. Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία, σε σας που διαλαλούσατε και διατυμπανίζατε ότι κάνατε απίστευτα καλή διαχείριση της κατάστασης. Εσείς, κυρίες και κύριοι, φέρετε ακέραια την ευθύνη αυτής της υγειονομικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε.

Το μόνο που σας περνά εν τα μιλλοσφοτζιήσματα, τα ημίμετρα, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είστε ειδικοί να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του κλειστού σας κύκλου. Οι αποσπασματικές σας κινήσεις δείχνουν πλέον την ανεπάρκεια των συμβούλων σας και σας αφήνει εκτεθειμένους ανεπανόρθωτα. Με τις ως επί το πλείστον γελοιότητες που κόφκει ο νους σας (τζιαί ο ακατονόμαστος σας…) και τις οποίες εφαρμόζεται , μας έχετε καταδικάσει στην ανέχεια, στη μιζέρια και στην ανεργία. Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Παναγιώτης Μέντζης-Ζανέττος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top