Παρανόμησαν και θα πληρώσουν εξώδικο ύψους €11.660 για παγίδευση πουλιών

Παρανόμησαν και θα πληρώσουν εξώδικο ύψους €11.660 για παγίδευση πουλιών

Εξώδικα πρόστιμα, που ανέρχονται συνολικά στα €11.660, επιβλήθηκαν σε τρία άτομα, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε τοποθεσία παράνομη παγίδευσης πουλιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει πως η επιχείρηση διενεργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελίες που έλαβε η Αστυνομία από τον ίδιο και τον οργανισμό CABS (Committee Against Bird Slaughter).

Κατά την επιχείρηση, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις κατοικίες των προσώπων αυτών, από τις οποίες κατασχέθηκαν πέντε δίχτυα, πέντε ηχομιμητικές συσκευές, καθώς και 366 νεκρά πουλιά, όλα προστατευόμενα είδη.

Εξάλλου, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρει πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών πιέσεων που άσκησε ο Πτηνολογικός και ο CABS προς τις αρχές, μετά και από τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από την παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, το οποίο παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Τέλος καλωσορίζει τη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν και ζητούν τη συνέχιση της δράσης τόσο σε αυτή την τοποθεσία όσο και σε άλλες, όπου γίνεται παγίδευση πουλιών σε μεγάλη κλίμακα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Στόχος της παραγωγής και δημιουργίας του βίντεο φαίνεται να είναι να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ποινικός Ανακριτής Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμά του για τη γνωστή υπόθεση «videogate», τονίζοντας ότι από τη μέχρι σήμερα εξασφαλισθείσα μαρτυρία δεν προκύπτει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές» του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE