Παρανόμησαν και θα πληρώσουν εξώδικο ύψους €11.660 για παγίδευση πουλιών

Παρανόμησαν και θα πληρώσουν εξώδικο ύψους €11.660 για παγίδευση πουλιών

Εξώδικα πρόστιμα, που ανέρχονται συνολικά στα €11.660, επιβλήθηκαν σε τρία άτομα, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε τοποθεσία παράνομη παγίδευσης πουλιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει πως η επιχείρηση διενεργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελίες που έλαβε η Αστυνομία από τον ίδιο και τον οργανισμό CABS (Committee Against Bird Slaughter).

Κατά την επιχείρηση, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις κατοικίες των προσώπων αυτών, από τις οποίες κατασχέθηκαν πέντε δίχτυα, πέντε ηχομιμητικές συσκευές, καθώς και 366 νεκρά πουλιά, όλα προστατευόμενα είδη.

Εξάλλου, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρει πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών πιέσεων που άσκησε ο Πτηνολογικός και ο CABS προς τις αρχές, μετά και από τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από την παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, το οποίο παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Τέλος καλωσορίζει τη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν και ζητούν τη συνέχιση της δράσης τόσο σε αυτή την τοποθεσία όσο και σε άλλες, όπου γίνεται παγίδευση πουλιών σε μεγάλη κλίμακα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE