ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας με την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων

Αλλάζει το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας με την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων

Παραδόθηκε επίσημα η οδός Αρμενικής Εκκλησιάς, η οποία εμπίπτει στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο της Λάρνακας».

Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο αστικό κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από άτομα με ειδικές ανάγκες. Περιλαμβάνει την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήμα της οδού Ερμού (ήδη έχει ολοκληρωθεί).

Η οδός Αρμενικής Εκκλησίας έχει ανοίξει και είναι σε χρήση από το κοινό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ο δρόμος έχει πλακοστρωθεί, περιμετρικά οι πεζόδρομοι έχουν δεντροφυτευτεί με συνολικά 12 δέντρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και 40 ανθώνες. Στα πλαίσια του ίδιου έργου, στο παρόν στάδιο εκτελούνται εργασίες γύρω από το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας απολογείται στο κοινό για τυχόν δυσκολίες ή ταλαιπωρία που προκαλούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών. Τ’ όλο έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια, 126 χιλιάδες ευρώ. Η ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ αποτελεί ένα από τα έργα υποδομής που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, με στόχο τον εξωραϊσμό του εμπορικού αστικού κέντρου της Λάρνακας. Ένα άλλο έργο που αναμένεται να προσελκύσει κόσμο στο κέντρο της πόλης είναι η νέα δημοτική αγορά, στο τέρμα της οδού Ερμού, η οποία υπολογίζεται να είναι έτοιμη τους πρώτους μήνες του 2021. Σημαντικό έργο που θ’ αλλάξει την όψη του αστικού κέντρου θεωρείται και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, παρά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, το οποίο επίσης βρίσκεται σ’ εξέλιξη.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top