LIKE ONLINE

Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Ένας Ιάπωνας ψαράς ανακάλυψε ένα σπάνιο φαινόμενο της φύσης λίγο πριν το μαγειρέψει. Ο Καζούγια Σάτο διαπίστωσε πως το χταπόδι που είχε ψαρέψει δεν ήταν όπως όλα τα άλλα. Δεν είχε οκτώ πλοκάμια αλλά εννιά.

Το κοκκινωπό χταπόδι έχει μήκος λίγο περισσότερο από 15 εκατοστά και ήταν ένα από τα τέσσερα που παγιδεύτηκε από τον Καζούγια Σάτο, ο οποίος καλλιεργεί φύκια wakame στην πόλη.

χταποδι2
 

Σύμφωνα με τον Σάτο την ανακάλυψη την έκανε η μητέρα του την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλει το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για το δείπνο.

Το χταπόδι, το οποίο έχει ένα επιπλέον άκρο που αναδύεται στο μέσο ενός από τα οκτώ άλλα πόδια του, βρέθηκε στον κόλπο Shizugawa στην πόλη Μιναμισανρίκου, στο νομό Μιγιάγκι και σύμφωνα με τους επιστήμονες το επιπλέον πλοκάμι είναι αποτέλεσμα ενός χαμένου ποδιού που αναζωογονήθηκε.

χταποδι1



Αν και το χταπόδι δεν κατάφερε να μείνει ζωντανό, τελικά δεν έγινε ούτε δείπνο αλλά παραδόθηκε  στο περιβαλλοντικό Κέντρο  Shizugawa, το οποίο  το τοποθέτησε σε διάλυμα αλκοόλης για να το διατηρήσει και σκοπεύει να το εκθέσει στο κοινό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top