Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Ένας Ιάπωνας ψαράς ανακάλυψε ένα σπάνιο φαινόμενο της φύσης λίγο πριν το μαγειρέψει. Ο Καζούγια Σάτο διαπίστωσε πως το χταπόδι που είχε ψαρέψει δεν ήταν όπως όλα τα άλλα. Δεν είχε οκτώ πλοκάμια αλλά εννιά.

Το κοκκινωπό χταπόδι έχει μήκος λίγο περισσότερο από 15 εκατοστά και ήταν ένα από τα τέσσερα που παγιδεύτηκε από τον Καζούγια Σάτο, ο οποίος καλλιεργεί φύκια wakame στην πόλη.

χταποδι2
 

Σύμφωνα με τον Σάτο την ανακάλυψη την έκανε η μητέρα του την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλει το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για το δείπνο.

Το χταπόδι, το οποίο έχει ένα επιπλέον άκρο που αναδύεται στο μέσο ενός από τα οκτώ άλλα πόδια του, βρέθηκε στον κόλπο Shizugawa στην πόλη Μιναμισανρίκου, στο νομό Μιγιάγκι και σύμφωνα με τους επιστήμονες το επιπλέον πλοκάμι είναι αποτέλεσμα ενός χαμένου ποδιού που αναζωογονήθηκε.

χταποδι1



Αν και το χταπόδι δεν κατάφερε να μείνει ζωντανό, τελικά δεν έγινε ούτε δείπνο αλλά παραδόθηκε  στο περιβαλλοντικό Κέντρο  Shizugawa, το οποίο  το τοποθέτησε σε διάλυμα αλκοόλης για να το διατηρήσει και σκοπεύει να το εκθέσει στο κοινό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ηχούν σειρήνες στο Ισραήλ - Ο IDF εντόπισε εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

LIVE: Ηχούν σειρήνες στο Ισραήλ - Ο IDF εντόπισε εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE