ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προβληματισμός στην Αστυνομία για υποθέσεις οδήγησης υπο την επήρεια παράνομων ουσιών

Προβληματισμός στην Αστυνομία για υποθέσεις οδήγησης υπο την επήρεια παράνομων ουσιών

Συνολικά 16 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.


Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 17 Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, συνολικά 16 οδηγοί οχημάτων, ηλικίας από 20 μέχρι και 41 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Δύο από τους οδηγούς, άνδρας ηλικίας 40 χρόνων και γυναίκα 41 χρόνων, όπως επίσης διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου που υποβλήθηκαν, οδηγούσαν τα οχήματα τους χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης και χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το όχημά τους, ενώ ταυτόχρονα η 41χρονη εντοπίστηκε θετική και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, με ένδειξη 45μg% αντί για 22μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Σε άλλη περίπτωση, 25χρονος ο οποίος εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτεστ, είχε προηγουμένως, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβιάσει κόκκινο φανάρι τροχαίας.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top