ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη σύλληψη επιχειρηματία για τη λίστα Λαγκάρντ

Δεύτερη σύλληψη επιχειρηματία για τη λίστα Λαγκάρντ

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Πιο συγκεκριμένα, η Oικονομική Aστυνομία συνέλαβε τον επιχειρηματία για φοροδιαφυγή με βάση τις διασταυρώσεις της λίστας Λαγκάρντ.  Ειδικότερα, μετά από τις σχετικές διασταυρώσεις στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το 2000 έως το 2013, εντοπίστηκε απόκλιση 500.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων στην ελβετική τράπεζα HSBC και δηλωθέντων εισοδημάτων. Ο επιχειρηματίας πλήρωσε το ποσό των 500.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων για φορολογικές οφειλές.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη επιφανούς επιχειρηματία  ενώ οι Αρχές έχουν ήδη υποβάλει μηνυτήριες αναφορές και κατά άλλων γνωστών προσώπων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ και ελέγχθηκαν, τα οποία έχουν πλέον την επιλογή ή να πληρώσουν ή να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top