Η Ομόνοια 29ης Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση από την Ομόνοια 29ης Μαϊου:

«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου:

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Η ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι συνάνθρωποι μας που είδη αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, να αντιμετωπίζουν και τις εκάστοτε αβλεψίες της πολιτείας.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο για παράδειγμα στην εποχή που ζούμε ακόμα να υπάρχουν μη προσβάσημα κτίρια ή να πρέπει ένα άτομο με αναπηρία να πρέπει να το σκέφτεται 2 και 3 φορές να βγει έξω από το σπίτι μήπως δεν βρει μέρος για παρκάρισμα κοντά στον προορισμό του.

Εμείς από τη πλευρά μας θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι εν δύναμη όλοι μπορεί να είμαστε εμποδιζόμενος πληθυσμός!

Βάλτε στην εξίσωση τους ηλικιωμένους, τους γονείς με παιδικά καροτσάκια, τις έγγειες γυναίκες ή ακόμα και τους πρόσκαιρους τραυματισμούς και θα καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε ένα προσβάσιμο περιβάλλον.

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!».

The post Η Ομόνοια 29ης Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE