ΠΑΡΑ-THEMA

Αποκαλύψεις - «Φωτιά» στο νέο βιβλίο του Μ. Δρουσιώτη-Ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους

Αποκαλύψεις - «Φωτιά» στο νέο βιβλίο του Μ. Δρουσιώτη-Ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους

Με ένα βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό κι όχι μόνο, ετοιμάζεται να "ξαναχτυπήσει" ο δημοσιογράφος, συγγραφέας & ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη το 2013, Μακάριος Δρουσιώτης.

Λίγους μήνες μετά τις δημόσιες καταγγελίες του και της «πρωτοφανούς παραβίασης της ιδιωτικής μου ζωής», όπως ο ίδιος ανέφερε τότε, ο κ. Δρουσιώτης αναμένει την ολοκλήρωση της εκτύπωσης του βιβλίου του, που πραγματοποιείται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο θα έχει τίτλο «Η Συμμορία» και θα αναφέρεται στο «διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στην Κύπρο» καθώς και στο «κούρεμα και την διαπλοκή πολιτικών και δικηγόρων».

Όπως πληροφορείται το Themaonline οι αποκαλύψεις – «φωτιά» που θα κάνει ο Μακάριος Δρουσιώτης, θα ταρακουνήσουν συθέμελα την Κύπρο και θα οδηγήσουν πολλούς στο να χάσουν τον ύπνο τους.

"Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι σχήμα λόγου για εντυπωσιασμό. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα τολμηρό βιβλίο επειδή μιλά με ονόματα και γεγονότα και όχι με υπονοούμενα και μισόλογα. Στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα", δώλωσε πριν λίγες μέρες στον "Πολίτη".

"Έδωσα το προσχέδιο του βιβλίου σε μερικά άτομα που εμπιστεύομαι για να κάνουν σχόλια και παρατηρήσεις. Κάποιος σχολίασε ότι μοιάζει με σειρά του Netflix. Πάντως, δεν είναι σενάριο. Είναι η γυμνή αλήθεια όπως την έζησα, την είδα και την ερεύνησα». Στην παρατήρηση ότι σε μερικά σημεία το βιβλίο είναι πολύ σκληρό, ο συγγραφέας απαντά ότι σκληρά είναι τα ίδια τα γεγονότα, η πραγματικότητα και όχι η καταγραφή της. «Δούλεψα πολύ τα κείμενα. Στην τελική τους μορφή τα επεξεργάστηκα πάνω από 10 φορές, προσπαθώντας να εκλαϊκεύσω περίπλοκα γεγονότα με εξειδικευμένες οικονομικές ορολογίες, για να γίνουν κατανοητά από τον μέσο αναγνώστη χωρίς να χάνεται η ουσία. Ελπίζω να τα κατάφερα».

Τι απαντά σε εκείνους που τον κατακρίνουν ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι τώρα βγάζει στη φόρα εμπιστευτικές πληροφορίες; Ο Μακάριος Δρουσιώτης απαντά στην ίδια συνέντευξη:

«Να με κρίνουν όσοι θέλουν και με όση ένταση θέλουν. Έχω μόνο μια παράκληση να κάνω: να με κρίνουν αφού με διαβάσουν. Η πιστή αφοσίωση με όρκους θανάτου ισχύει μόνο στις συμμορίες, κι εγώ πήγα να εργαστώ σε κυβέρνηση, όχι σε συμμορία. Ευτυχώς είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ και μία από τις κορυφαίες αξίες της Ευρώπης είναι το κράτος δικαίου. Πριν από έναν χρόνο η ΕΕ ενέκρινε μια νέα Οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), ακριβώς για να εξασφαλίσει και να ενθαρρύνει όσους έχουν πληροφόρηση για διαφθορά να την καταγγείλουν. Ίσως να μην αποτολμούσα να εκδώσω αυτό το βιβλίο χωρίς την ομπρέλα προστασίας που προσφέρει αυτή η Οδηγία. Για κάποιους η ένταξη στην ΕΕ μπορεί να είναι μια ευκαιρία εύκολου και γρήγορου πλουτισμού με την πώληση της ευρωπαϊκής υπηκοότητας. Για κάποιους άλλους η ευρωπαϊκή υπηκοότητα είναι το προνόμιο της ελευθερίας της σκέψης, της έκφρασης και της δυνατότητας καταγγελίας των φαινομένων διαφθοράς. Επέλεξα τη δεύτερη κατηγορία».

Το βιβλίο βρίσκεται στη διαδικασία της εκτύπωσης στο εξωτερικό και θα είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία στις αρχές του νέου χρόνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top