ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προεδρία της Δημοκρατίας: Την πέμπτη επικαιροποίηση του Προγράμματος «Εξάντας»

 Προεδρία της Δημοκρατίας: Την πέμπτη επικαιροποίηση του Προγράμματος «Εξάντας»

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει την πέμπτη επικαιροποίηση του προγράμματος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου «Εξάντας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, το πρόγραμμα «Εξάντας» είναι ένα ψηφιακό εργαλείο καταγραφής, παρακολούθησης και συνεχούς επικαιροποίησης όλων των αναπτυξιακών έργων, των πολιτικών, των μεταρρυθμίσεων αλλά και των στρατηγικών της Κυβέρνησης, με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθεί την κατάσταση και την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Η υπό αναφορά επικαιροποίηση, όπως και οι προηγούμενες τέσσερις, ικανοποιούν την υποχρέωση που αναλήφθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2019, εκ μέρους της Προεδρίας για τακτική επίσημη ενημέρωση των πολιτών, επί του συνόλου των κυβερνητικών έργων και πολιτικών, προστίθεται.

Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση, η Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα 854 έργων, συνολικής δαπάνης 3,56 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 518 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, τα 155 βρίσκονται υπό κατασκευή, για τα 140 έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, ενώ τα υπόλοιπα 41 είναι στάσιμα. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία υλοποίησης άλλων 353 πολιτικών, μεταρρυθμίσεων ή εθνικών στρατηγικών.

Μέσω του προγράμματος «Εξάντας» και της διαδραστικής ιστοσελίδας www.exandas.presidency.gov.cy, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, να διαβάσουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, τόσο ανά Δήμο/Κοινότητα όσο και ανά Υπουργείο/Υφυπουργείο ή/και να λάβουν πληροφόρηση για πώς εξελίσσεται ένα έργο ή μια πολιτική που τους επηρεάζει.

Το πρόγραμμα «Εξάντας», υπηρετεί το αίτημα της σύγχρονης κοινωνίας για πρόσβαση στην πληροφόρηση, διαφάνεια και λογοδοσία. Η Κυβέρνηση αξιοποιώντας το υπό αναφορά ηλεκτρονικό εργαλείο δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να λάβουν πληροφόρηση για την κατάσταση του κυβερνητικού και να το αξιολογήσουν επί συγκεκριμένων δεδομένων, όπως ορίζουν οι σύγχρονες αρχές χρηστής διοίκησης και οι βέλτιστες πρακτικές ενός σύγχρονου κράτους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top