ΔΙΕΘΝΗ

Παρτίδα εμβολίων κορωνοϊού της Sinopharm στην Αίγυπτο την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα

Παρτίδα εμβολίων κορωνοϊού της Sinopharm στην Αίγυπτο την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα

Μία πρώτη παρτίδα εμβολίου για τον κορωνοϊό, του κινέζικου κρατικού φαρμακευτικού οργανισμού Sinopharm, παρέλαβε χθες η Αίγυπτος.  

Την παρτίδα παρέλαβε η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγιεντ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο του Καΐρου, τονίζοντας ότι το εμβόλιο κορωνοϊού έχει αποτελεσματικότητα 96% έως 100% σε ήπιες και σοβαρές περιπτώσεις. Θα παρέχεται σε δύο δόσεις, με διαφορά 21 ημερών. Θα δοθεί δωρεάν κατά προτεραιότητα σε επαγγελματίες υγείας, άτομα με χρόνιες ασθένειες και ηλικιωμένους.  

Όπως γράφει και ο τοπικός τύπος, η Αίγυπτος έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες για την παροχή εμβολίων τους επόμενους μήνες από την αμερικανική Pfizer, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη ρωσική Pharco.  

Στο μεταξύ, αύξηση στις καταγεγραμμένες περιπτώσεις μολύνσεων καταγράφει η Αίγυπτος τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες για πρώτη φορά σε σχεδόν πέντε μήνες, από τις 2 Δεκεμβρίου και έπειτα, ξεπέρασαν το όριο των 400 ατόμων. 
 
Έτσι, χθες, το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε 445 νέα περιστατικά κορωνοϊού, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό μολύνσεων σε 120.147 άτομα, με 22 νέα θύματα που αυξάνουν το συνολικό αριθμό τους σε 6.854 νεκρούς από επιπλοκές του κορωνοϊού.  

Aπό ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top