ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΧΑΟΣ: Κλείνει ο τηλεοπτικός πάροχος, σε «κρίση» οι ομάδες αν δεν βρεθεί σύντομα καινούργιο κανάλι!

ΧΑΟΣ: Κλείνει ο τηλεοπτικός πάροχος, σε «κρίση» οι ομάδες αν δεν βρεθεί σύντομα καινούργιο κανάλι!

Ο τηλεοπτικός πάροχος της Ligue 1 βάζει «λουκέτο» μόλις τέσσερις μήνες μετά τη δημιουργία του και οι ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος βρίσκονται στα «σχοινιά» καθώς εάν δεν βρεθεί άμεσα καινούργιο κανάλι, τότε θα χάσουν προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 2.84 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η εξέλιξη του γαλλικού πρωταθλήματος τις τελευταίες ώρες καθώς το κανάλι που είχε αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 οδεύει προς οριστικό «λουκέτο», τέσσερις μόλις μήνες μετά τη δημιουργία του!

Μια απόφαση που ενδέχεται να επιφέρει απίθανα οικονομικά προβλήματα στις ομάδες του πρωταθλήματος οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα «σχοινιά», καθώς εάν δεν βρεθεί λύση, θα χάσουν προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 2,84 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Σεπτέμβρη, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Mediapro που είχε τα δικαιώματα της περασμένης σεζόν, αρνήθηκε να πληρώσει την ρήτρα της διακοπής του συμβολαίου με την Ligue 1, με τις ομάδες να χάνουν αρχικά 173 εκατομμύρια ευρώ, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό πως δεν θα πλήρωνε ούτε τα 153 εκατομμύρια που είχαν συμφωνηθεί να δοθούν τον Δεκέμβρη.

Εν τέλει βρέθηκε η χρυσή τομή μέσω των δικαστηρίων, με την Mediapro να δίνει στη Ligue 1 το 1/4 του ποσού που είχε συμφωνηθεί…

Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμη χειρότερα αυτή τη στιγμή για τις ομάδες της Ligue 1. Το νεοσύστατο κανάλι Telefoot Chaine (ανήκει στον οργανισμό της Mediapro), που ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος έως το 2024, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» τέσσερις μόλις μήνες μετά τη δημιουργία του, καθώς κήρυξε πτώχευση!

Όπως αναφέρει η Equipe η διοίκηση του Μέσου έκανε γνωστό στους υπαλλήλους την απόφαση να κλείσει το κανάλι άμεσα, κάτι που θα προκαλέσει μια τεράστια οικονομική «τρύπα» στο γαλλικό ποδόσφαιρο!

Ποιό είναι το αποτέλεσμα; Οι ομάδες της Ligue 1 να χάσουν προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 2,84 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μία ζημία που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές, καθώς εάν δεν βρεθεί σύντομα νέος σταθμός, τότε πολλές ομάδες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα «αστέρια» τους για «ψίχουλα»…

Σύμφωνα με την Equipe, το Canal+ έχει κάνει μια πρόταση αυτή τη στιγμή, ωστόσο καλύπτει μόλις το μισό από το ποσό που είχε συμφωνηθεί με το Telefoot Chaine. Μένει να φανεί ποια θα είναι η οριστική απόφαση της λίγκας που βρίσκεται σε δεινή θέση…

Πηγή: to10.gr

The post ΧΑΟΣ: Κλείνει ο τηλεοπτικός πάροχος, σε «κρίση» οι ομάδες αν δεν βρεθεί σύντομα καινούργιο κανάλι! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top