ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ποινή σε πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του - Της έλεγε να της μάθει πως γίνεται...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ποινή σε πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του - Της έλεγε να της μάθει πως γίνεται...

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή σήμερα, 14.12.2020, σε πατέρα ηλικίας 48 ετών ο οποίος παραδέχθηκε τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, εναντίον της ανήλικης τότε θυγατέρας του.

Στα πλαίσια διερεύνησης της καταγγελίας λήφθηκε οπτικογραφημένη κατάθεση από το θύμα όπου ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πατέρα της.

Ανέφερε ότι όταν ο κατηγορούμενος την σχολάνε από το σχολείο, έβαζε στο κινητό του ταινίες ερωτικού περιεχομένου τις οποίες παρακολουθούσε ενώ οδηγούσε προς το σπίτι του και τις έβλεπε και η ίδια.

Όταν η ίδια ήταν 16 ετών και βρισκόταν στο σπίτι του κατηγορούμενου, αυτός της ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή. Της είπε ότι έπρεπε να το κάνουν για να ξέρει πως γίνεται για όταν μεγαλώσει. Ακολούθως ήρθαν σε επαφή και όπως περιέγραψε το θύμα, έκαναν αυτά που έβλεπαν στις ταινίες. Ο κατηγορούμενος της είχε πει να μην αναφέρει σε κανέναν αυτό που συνέβηκε μεταξύ τους.

Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, μάλιστα ευάλωτο λόγω διανοητικής αναπηρίας, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό.

Αυτά επεσήμανε το Κακουργιοδικείο το οποίο κατά την επιβολή ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Όπως επίσης προκύπτει από τη νομολογία στην οποία αναφέρθηκε το Δικαστήριο, σε υποθέσεις 4 σεξουαλικών αδικημάτων, οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητας τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος.

Στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Για τα αδικήματα διαφθοράς γυναίκας και αιμομιξίας δεν επιβλήθηκε ποινή ενόψει του ότι προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα και πράξη ως και η κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top