Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Δείτε βίντεο με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά. Το ηφαίστειο της Σικελιάς εξερράγη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 100 μέτρων!

H πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 09:20 της Κυριακής και μέσα σε τριάνατα λεπτά η ένταση της έκρηξης στο νοτιοανατολικό κρατήρα της αυξήθηκε από το μέτριο σε υψηλό επίπεδο.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις εντυπωσιακές εικόνες με τη λάβα να θυμίζει συντριβάνι ενώ μια στήλη τέφρας υψώθηκε σε ύψος πέντε χλμ. σύμφωνα με το Volcanic Ash Advisory Cente της Τουλούζης, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτες χωριά και πόλεις νότια της Αίτνας στη Σικελία.

Λίγο πριν την έκρηξη της Αίτνας προηγήθηκε σεισμός εντάσεως 2,7 Ρίχτερ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 17 δονήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE