Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Δείτε βίντεο με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά. Το ηφαίστειο της Σικελιάς εξερράγη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 100 μέτρων!

H πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 09:20 της Κυριακής και μέσα σε τριάνατα λεπτά η ένταση της έκρηξης στο νοτιοανατολικό κρατήρα της αυξήθηκε από το μέτριο σε υψηλό επίπεδο.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις εντυπωσιακές εικόνες με τη λάβα να θυμίζει συντριβάνι ενώ μια στήλη τέφρας υψώθηκε σε ύψος πέντε χλμ. σύμφωνα με το Volcanic Ash Advisory Cente της Τουλούζης, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτες χωριά και πόλεις νότια της Αίτνας στη Σικελία.

Λίγο πριν την έκρηξη της Αίτνας προηγήθηκε σεισμός εντάσεως 2,7 Ρίχτερ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 17 δονήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Μήνυμα πίεσης στο κομματικό σύστημα-Βελτίωση δεικτών για κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση SIGMA: Μήνυμα πίεσης στο κομματικό σύστημα-Βελτίωση δεικτών για κυβέρνηση και ΠτΔ

Σε μια κρίσιμη καμπή για το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, η δημοσκόπηση του Sigma αποκαλύπτει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην πρόθεση ψήφου, με τα παραδοσιακά κόμματα να δέχονται πιέσεις και νέους σχηματισμούς να διεκδικούν ρόλο ρυθμιστή.

BEST OF TOTHEMAONLINE