ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας: Δεν αναμένονται φαινόμενα ίδιας έντασης με το Νικητάρι

Διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας: Δεν αναμένονται φαινόμενα ίδιας έντασης με το Νικητάρι

Δεν αναμένονται φαινόμενα της έντασης και της έκτασης που σημειώθηκαν σήμερα από το Νικητάρι μέχρι τον Αστρομερίτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως τα φαινόμενα από απόψε θα βρίσκονται  σε ύφεση.


Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, "απόψε ή αύριο, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στο Τρόοδος", για να σημειώσει πως "απόψε ο καιρός παραμένει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες".

«Δεν αναμένονται φαινόμενα της έντασης και της έκτασης που είχαμε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε αρκετές περιοχές της Κύπρου. Θα είναι ηπιότερα τα φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως "το σύστημα που μας επηρεάζει έχει χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και όχι το χιόνι".

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες απόψε θα είναι στο εσωτερικό γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου, στους 13 στα παραλία και στα υψηλότερα ορεινά γύρω στους 5 βαθμούς.

Για αύριο είπε ότι ο καιρός αναμένεται κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ σημείωσε η θερμοκρασία θα είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή γύρω στους 18 με 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 με 10 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Σε σχέση με την Τετάρτη, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα, για να προσθέσει πως από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός γίνεται κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, χωρίς προβλήματα, και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τον ανεμοστρόβιλο, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας είπε ότι «στις καταιγίδες αυτά είναι φαινόμενα που συμβαίνουν», για να συμπληρώσει ότι «δεν σημαίνει ότι όποτε έχουμε καταιγίδα θα έχουμε και αυτής της έντασης και μορφής τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς αν μπορεί να προβλεφθεί ο ανεμοστρόβιλος, απάντησε πως «υπάρχουν εργαλεία, με τα οποία μπορεί να προβλεφθεί».

«Αλλά δεν είναι απλά μαθηματικά τα πράγματα. Η ίδια καταιγίδα, που επηρέασε την περιοχή Νικητάρι μέχρι Αστρομερίτη επηρέασε και άλλες περιοχές, χωρίς να δώσει ανεμοστρόβιλο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top