«Ο χώρος της εκκλησίας είναι ιερός, όμως όταν μπαίνει φορέας μέσα μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό»

«Ο χώρος της εκκλησίας είναι ιερός, όμως όταν μπαίνει φορέας μέσα μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ ήταν ο Διευθυντής γραφείου της Κυπριακής Εκκλησίας στην ΕΕ, Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος.

«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη και αγωνία η όλη κατάσταση με τα μέτρα και ελπίζουμε ότι αυτό το πράγμα θ’ αλλάξει. Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η γαλοπούλα και οι κουραμπιέδες. Είναι άδικο μετά από 40 ημέρες που περιμένει ο κόσμος τη Θεία Κοινωνία. Εάν η Κυβέρνηση δεν χαλαρώσει τα μέτρα τότε υπάρχει δυνατότητα οι πιστοί να έρθουν να κοινωνήσουν μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα με την Κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά.

«Ο χώρος της εκκλησίας είναι ιερός, όμως και ο κορωνοϊός μπορεί να κινηθεί εκεί μέσα. Αλίμονο, δεν είναι χώρος που δεν εισέρχεται. Όταν μπαίνει κάποιος που είναι φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Γι’ αυτό τηρούμε τις αποστάσεις και βάζουμε μάσκες», δίνοντας ουσιαστικά απάντηση σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE