ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ 35 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων

ΥΠΟΘΕΣΗ 35 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων

Τριάντα πέντε κιλά κάνναβης και 300 κιλά βεγγαλικών που περιέχουν εκρηκτική ύλη, εντόπισε η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ Λεμεσού.  Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 34 – 43 ετών, όλα γνωστά στην υπηρεσία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής  της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, η επιχείρηση στήθηκε όταν μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε αποθήκες τα παράνομα υλικά, τα οποία έφτασαν στη Λεμεσό από το εξωτερικό. «Από τα τέλη Νοεμβρίου είχαν φτάσει πληροφορίες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ΥΚΑΝ σε σχέση με εμπορεία ναρκωτικών αλλά και εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Αυτές οι πληροφορίες αναλύθηκαν, έγινε σχεδιασμός επιχείρησης και για κάποιο χρονικό διάστημα πρόσωπα και υποστατικά τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσον ευσταθούσε η πληροφορία» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Όπως είπε, λίγο πριν από το μεσημέρι, το παράνομο φορτίο, φορτώθηκε σε βαν, το οποίο καταδιώχθηκε από την αστυνομία. «Στο στάδιο της εφόδου και της αυτόφωρης σύλληψης του οδηγού που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά, ένας εκ των υπόπτων ανακόπηκε επιχείρησε να διαφύγει, έγινε καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών εναντίον των ελαστικών του σε μια προσπάθεια να ακινητοποιηθεί όπου καταφέραμε να συλληφθεί στην περιοχή του φράκτη των Πολεμιδιών» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Στο πλαίσιο της ελεγχόμενης παράδοσης κατασχέθηκαν αρχικά 35 κιλά κάνναβης και 200 κιλά πυροτεχνήματα και ακολούθως σε έρευνα σε άλλη αποθήκη εντοπίστηκαν 100 κιλών πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη.  Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 34- 43 ετών.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης των υποστατικών στα οποία εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

«Οι τέσσερις ύποπτοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η προσωποκράτησή τους στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.  Ένα πρόσθετο στοιχείο είναι ότι και για τους 4 υπόπτους έχουμε πρόθεση να προβούμε και σε οικονομική έρευνα σε σχέση και με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και βεγγαλικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ είπε επίσης ότι «βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της διερεύνησης, υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς και μεθοδικής διερεύνησης. Από πλευράς Αστυνομίας θεωρούμε ότι η επιχείρηση σήμερα είχε διπλό πλήγμα. Αφενός την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη την παράνομη εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών πυροτεχνημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Μέσα από αυτή την επιχείρηση έχουμε επιφέρει ένα καίριο πλήγμα» ανέφερε ο διοικητής της ΥΚΑΝ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top