ΥΠΟΘΕΣΗ 35 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων

ΥΠΟΘΕΣΗ 35 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων

Τριάντα πέντε κιλά κάνναβης και 300 κιλά βεγγαλικών που περιέχουν εκρηκτική ύλη, εντόπισε η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ Λεμεσού.  Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 34 – 43 ετών, όλα γνωστά στην υπηρεσία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής  της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, η επιχείρηση στήθηκε όταν μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε αποθήκες τα παράνομα υλικά, τα οποία έφτασαν στη Λεμεσό από το εξωτερικό. «Από τα τέλη Νοεμβρίου είχαν φτάσει πληροφορίες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ΥΚΑΝ σε σχέση με εμπορεία ναρκωτικών αλλά και εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Αυτές οι πληροφορίες αναλύθηκαν, έγινε σχεδιασμός επιχείρησης και για κάποιο χρονικό διάστημα πρόσωπα και υποστατικά τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσον ευσταθούσε η πληροφορία» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Όπως είπε, λίγο πριν από το μεσημέρι, το παράνομο φορτίο, φορτώθηκε σε βαν, το οποίο καταδιώχθηκε από την αστυνομία. «Στο στάδιο της εφόδου και της αυτόφωρης σύλληψης του οδηγού που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά, ένας εκ των υπόπτων ανακόπηκε επιχείρησε να διαφύγει, έγινε καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών εναντίον των ελαστικών του σε μια προσπάθεια να ακινητοποιηθεί όπου καταφέραμε να συλληφθεί στην περιοχή του φράκτη των Πολεμιδιών» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Στο πλαίσιο της ελεγχόμενης παράδοσης κατασχέθηκαν αρχικά 35 κιλά κάνναβης και 200 κιλά πυροτεχνήματα και ακολούθως σε έρευνα σε άλλη αποθήκη εντοπίστηκαν 100 κιλών πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη.  Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 34- 43 ετών.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης των υποστατικών στα οποία εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

«Οι τέσσερις ύποπτοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η προσωποκράτησή τους στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.  Ένα πρόσθετο στοιχείο είναι ότι και για τους 4 υπόπτους έχουμε πρόθεση να προβούμε και σε οικονομική έρευνα σε σχέση και με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και βεγγαλικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ είπε επίσης ότι «βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της διερεύνησης, υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς και μεθοδικής διερεύνησης. Από πλευράς Αστυνομίας θεωρούμε ότι η επιχείρηση σήμερα είχε διπλό πλήγμα. Αφενός την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη την παράνομη εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών πυροτεχνημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Μέσα από αυτή την επιχείρηση έχουμε επιφέρει ένα καίριο πλήγμα» ανέφερε ο διοικητής της ΥΚΑΝ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE