ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κυανόλευκο» το ντέρμπι της Λεμεσού

«Κυανόλευκο» το ντέρμπι της Λεμεσού

Κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Century 21 κέρδισε την ΑΕΛ με 82-74, σε παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League. Ως ο ΜVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Τζέφερι Άλλεν με 33 πόντους (16 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

Η ΑΕΛ μπήκε στα πρώτα λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου με καλάθια των Απολγουάιτ και Φέργκιουσον (4-0). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Απόλλωνα να φθάνει μέχρι την ισοφάριση, όμως η ΑΕΛ δεν έχασε το προβάδισμά της. Στο 6′ η διαφορά ήταν στον πόντο (16-15) με τους γηπεδούχους να φτιάχνουν σερί έξι πόντων (22-15) μέχρι το 8′. Η περίοδος έκλεισε με καλάθι του Άλλεν που μείωσε σε 22-17.

Στο 14′ με λέι απ ο Άλλεν έκανε το 26-25, όμως έπειτα ακολούθησε σερί οκτώ πόντων για την ΑΕΛ και το τρίποντο του Πιττάκα στο 16′ έφερε το 34-25. Η διαφορά έφθασε σε διψήφιο αριθμό (43-33) με τις βολές του Γκάντια-Ρόσα, με τον Απόλλωνα να την ρίχνει στους επτά με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-36).

Στο 23′ η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ανέβηκε και πάλι στους δέκα πόντους (49-39) με το λέι απ του Απολγουάιτ, με τους «γαλάζιους» στο 26′ να πλησιάζουν κάνοντας το 54-53. Στο 28′ ο Μάρκου ισοφάρισε (57-57) για λογαριασμό του Απόλλωνα, με τον Γκόρντον στη συνέχεια με λέι απ να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (57-59). Η τρίτη περίοδος έκλεισε στην ισοπαλία 62-62.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Στο 34′ η ΑΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ (69-68) με τις βολές του Γκάντια-Ρόσα, με τον Απόλλωνα να κάνει την ανατροπή με τρίποντο του Μπάκερ και δίποντο του Άλλεν (69-73), τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Εν τέλει οι «γαλάζιοι» πήραν το δέκατο ροζ φύλλο τους με σκορ 82-74 κι έτσι διατήρησαν την πρωτιά στη βαθμολογικό πίνακα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 43-36, 62-62, 74-82

ΕΚΑ ΑΕΛ (Mίλαν Νίσιτς)

Γκάντια-Ρόσα 15 (3), Απολγουάιτ 24, Φέργκιουσον 11 (1), Ζντράβιτς 8 (1), Πιττάκας 14 (3), Δανιήλ, Τομπάζος, Κουντιάματ, Χανούν 2

Απόλλων Century 21 (Φώτης Τακιανός)

Γκόρντον 16, Άλλεν 33, Ελευθερίου 8, Μάρκου 9 (1), Μπάκερ 10 (1), Γεωργίου 3 (1), Τίγκας 3, Σέπος

** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **

The post «Κυανόλευκο» το ντέρμπι της Λεμεσού appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top