Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στις φυλακές Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

 

Η μεταγωγή του αποτελεί εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο θέσπιζε την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας.

Ο Δ. Κουφοντίνας κρατείτο από τον Αύγουστο του 2018 στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, έχοντας μεταχθεί τότε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που εθεωρείτο κατά καιρούς προνομιακός χώρος έκτισης ποινής. Στην 3η παράγραφο του πρώτου άρθρου αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα ψυχικής υγείας εισάγονται αρχικά στο αναρρωτήριο της φυλακής. Εφόσον η κατάστασή τους το επιβάλλει, με γνωμάτευση του γιατρού της φυλακής μετάγονται σε ψυχιατρική μονάδα του κοντινότερου νοσοκομείου. 

Εάν κριθεί εκ νέου αναγκαίο να μεταφερθούν σε «ειδικό θεραπευτικό κατάστημα κράτησης» –κοινώς το ψυχιατρείο– αυτό γίνεται μόνο κατόπιν γνωμάτευσης του διευθυντή του νοσοκομείου και για μέγιστο διάστημα ενός μήνα.

Αυστηροποίηση προβλέπεται και στο θέμα της χορήγησης αδειών, κυρίως για άτομα με βαριές ποινές. Και αυτό διότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας σε κρατουμένους με καταδίκη άνω των δέκα ετών είναι να έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της  ποινής τους αντί του ενός πέμπτου, που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ αντίστοιχα οι ισοβίτες θα πρέπει να έχουν εκτίσει 12 χρόνια αντί 8.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο - Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Οι τιμές και τα είδη που προτιμούν οι Κύπριοι - Γιατί αξίζει να το προτιμήσεις από το τεχνητό - Δείτε εικόνες

Τμ.Μετεωρολογίας: Χαμηλές θερμοκρασίες - Τι περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

ΠαραTHEMA: Η έκπληξη απο τον Χατζηζαχαρία και το… ανακάτωμα του ππαλουζέ απο την Ευαγγέλου

Μας «απειλούν» τα κουνούπια και τον χειμώνα - Η θερμοκρασία «σταθμός», οι εστίες μόλυνσης και οι τρόποι προστασίας

Σάντος: Ανθρωπιστικό θέμα οι αγνοούμενοι, υπέρ Επιτροπής Αλήθειας - Όσα ανάφερε για το Κυπριακό



Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο - Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο - Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Ξαφνική επίσκεψη το πρωί της Κυριακής (3/12) του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Αγιο Δομέτιο και συγκεκριμένα κοντά στην «Οικία της Μαρίας» όπου τις τελευταίες μέρες, είχε προηγηθεί περιστατικό με τούρκους στρατιώτες να έχουν τοποθετήσει κάμερες στο σημείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top