ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουδείς άμοιρος ευθυνών...

Ουδείς άμοιρος ευθυνών...

Σήμερα οι πολιτικοί βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως οι βασικοί υπαίτιοι για τη διαφθορά και τη διαπλοκή του κράτους. Εν έτη 2020, βρισκόμαστε αντιμέτωποι, δικαίως, με τη μεγαλύτερη απαξίωση προς την πολιτική σκηνή, ειδικότερα από τη νεολαία της χώρας μας. Πικρία, απογοήτευση, βουβαμάρα, κατήφεια είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν καθημερινά εμάς τους νέους που δεν ορρωδούμε προ ουδενός. Αυτό οφείλεται στο ότι αρκετοί από τους πολιτικούς που εμπιστευτήκαμε, απέτυχαν παταγωδώς και παρέσυραν μαζί τους όλους εμάς, που πιστέψαμε  στο πρόσωπο τους.

Ως νέοι τούτου του τόπου, θέλουμε να φέρουμε το δικό μας «άνεμο της αλλαγής», για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Τον άνεμο που θα φέρει την κοινωνική αλλαγή και την ευημερία στον τόπο μας. Η αναποτελεσματική αντίδραση της απαξίωσης προς την πολιτική σκηνή και η μη συμμετοχή των νέων στα κοινά, είναι αυτό που δυστυχώς άνοιξε το δρόμο σε ανίκανους εκπροσώπους, να πληγώσουν και να αφήσουν εκτεθειμένη την κοινωνία των πολιτών.

Εκλέχθηκαν εκπρόσωποι χωρίς όραμα, στόχους ή σκοπό, με οδηγό τους την αδικία, την ανισότητα, την αναξιοκρατία, την ανηθικότητα και την υποκρισία. Μερίδα πολιτικών ενεργούν και λαμβάνουν αποφάσεις με συμφέρον τον εαυτό και τη τσέπη τους χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις για την κοινωνία. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ανίκανοι, ούτε μπορούμε να εκμηδενίζουμε τους πάντες και να τους εντάσσουμε στην ίδια κατηγορία. Είναι και πολιτικοί που στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών και τίμησαν όλους εμάς που πιστέψαμε σε αυτούς. Η ισοπέδωση της πολιτικής είναι μια εύκολη άρνηση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα αποτελέσματα και καταστάσεις.

Ως άνθρωποι και ειδικότερα ως νέοι, έχουμε την τάση να χτίζουμε τοίχο προστασίας και να ρίχνουμε την ευθύνη σε άλλους ως στάση αυτοάμυνας για όσα δεν πετύχαμε. Ήρθε η στιγμή που ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα λάθη του παρελθόντος να σταθούν καταπέλτης για τις επιλογές του μέλλοντος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τη δική μας ανοχή και αποχή από τα κοινά, αναδείξαμε στην πρώτη γραμμή εκπροσώπους που δεν αντιπροσωπεύουν τα σωστά ιδανικά. Η πλειοψηφία των νέων σήμερα δηλώνει απών από τα κοινά, το πιο αγνό και φιλόδοξο κομμάτι της κοινωνίας μας κοιμάται αμέριμνο. Αν δεν ξυπνήσουμε σήμερα, τότε ο αγώνας θα πάει χαμένος και θα δούμε τα όνειρα ακόμα μιας γενιάς να καταστρέφονται.

Εμμέσως πλην σαφώς, οδηγούμαι στο εξής συμπέρασμα: ουδείς άμοιρος ευθυνών. Με το πέρασμα του χρόνου αντιλήφθηκα ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα, είναι να τα αλλάξουμε εμείς. Η λύση στο πρόβλημα, είναι η συμμετοχή εμάς των νέων στα κοινά, αφού οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ως νέοι, μπορούμε να καταστούμε σε μια δημιουργική δυναμική πηγή καινοτόμων και εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλει στην κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Ήρθε η ώρα όλοι οι νέοι να συγχρονιστούμε και μέσω της δράσης, της διαβούλευσης και της δημιουργίας, να ευθυγραμμιστούμε και να διαμορφώσουμε το αύριο που ονειρευόμαστε.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο αυτούς που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ. Νέα μυαλά, με μοντέρνες ιδέες, που θα εξυπηρετούν το συμφέρον της κοινωνίας και του τόπου μας. Πολιτικούς που θα κοιτάζουν τους απλούς πολίτες στα μάτια και θα έχουν τη συνείδηση τους καθαρή. Ήρθε ο καιρός, ως νέοι, να βγούμε από τα ντουλαπάκια της λήθης και να αποκτήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις επερχόμενες εκλογές ως μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή, αφού τα ψηφοδέλτια θα συμπληρώνουν μοντέρνοι εκσυγχρονιστές, στους οποίους οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να επαναφέρουν την τάξη και την ηρεμία στην πολιτική. Για τη νέα γενιά, για το μέλλον του τόπου μας.

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Οργανωτικός Εκτελεστικής Επιτροπής Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top