ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο - Στάση εργασίας απο τις 16:00 - "Θέλουμε όλο τον 13 μισθό"

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο - Στάση εργασίας απο τις 16:00 - "Θέλουμε όλο τον 13 μισθό"

Πληροφορίες έφτασαν στα γραφεία του THEMAONLINE ότι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Λάρνακας , θα "κατεβούν" σε συντονισμένη στάση εργασίας απο τις συντεχνίες την Τρίτης η ώρα 16:00-18:00.

Μοναδικό τους αίτημα να μην αποκοπεί ούτε ένα σεντ απο τον 13ο τους μισθό. 

Το πρωί της Τρίτης , εργαζόμενοι έλαβαν στο κινητό τους το πιο κάτω μήνυμα "Η ώρα 16:00 θα γίνει στάση εργασίας για το θέμα του 13ου μισθού. Οσοι δεν εργάζονται να βρίσκονται στο χώρο στάθμευσης προσωπικού και μέσα στα αυτοκίνητα όπου θα ξεκινήσει πομπή διαμαρτυρίας"

Σύμφωνα με την ΟΕΒ: Με βάση την διαμορφωθείσα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου κατάσταση, η διαφοροποίηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του τρόπου καταβολής και της υφιστάμενης πρακτικής του 13ου μισθού σύμφωνα με τα πιο πάνω δεν δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο και είναι παράτυπη. Παρά το εξόφθαλμο πλήγμα που έχουν δεχθεί πολλές επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, οφείλουν να ακολουθήσουν τις αρχές της πρακτικής και της συμφωνίας , με την οποία και οι δυο πλευρές είναι δεσμευμένες.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δηλώσεις της η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου τόνισε ότι η νομοθεσία που διέπει την προστασία των μισθών, δεν έχει αλλάξει και ως εκ τούτου ο 13ος μισθός εκεί που προσφερόταν εξακολουθεί να αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και υποχρέωση των εργοδοτών.

Διευκρίνισε επίσης ότι σε επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν στήριξη μέσω των σχετικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, η υποχρέωση του εργοδότη παραμένει η καταβολή 13ου μισθού στη βάση ολόκληρου του μισθού του εργαζομένου και όχι μόνο του μέρους που καλύπτεται από την επιχείρηση.

Για αυτούς τους λόγους και οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ μαζί με τους εργαζομένους του αεροδρομίου την Τρίτη το απόγευμα στις 16:00-18:00 αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα τους στον 13 μίσθο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο THEMAONLINE ,  Γραμμάτεας ΣΕΚ Λάρνακας, Μιχάλης Μιχαήλ επιβεβαίωσε την πληροφορία και διευκρίνησε ότι δεν δόθηκε ολόκληρος ο 13 μισθός στους εργαζομένους αλλά μέρος του 13ου, για αυτό και θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας με αυτοκινητοπομπή. Η διαμαρτυρία θα γίνει με αυτοκινητοπομπή καθώς σύμφωνα με τα μέτρα και το διάταγμα δεν επιτρέπεται διαμαρτυρία με μαζική παρουσία ατομών σε ένα χώρο.

Τρείς εταιρίες στο αεροδόρμιο έχουν αποκόψει απο τον 13ο μισθό κάποιους μήνες λόγω covid19 παρότι συμμετέχουν στα σχέδια στήριξης. Πρόκειται σύμφωνα με τον κ.Μιχαήλ " Είναι οι Swissport , LGS HANDLING και η S&LAirportServicesLtd"

Σε ερώτηση εαν δεν ικανοποηθούν τα αιτήματα τους αν θα προβούν ξανά και σε δεύτερη στάση εργασίας ο κ.Μιχαήλ απάντησε "Φυσικά, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας"

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top