ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Κίνημα Αλληλεγγύη στην Δημοκρατική Παράταξη - Διάλεξε πολιτική στέγη ο Πόλυς Παλλήκαρος

Από το Κίνημα Αλληλεγγύη στην Δημοκρατική Παράταξη - Διάλεξε πολιτική στέγη ο Πόλυς Παλλήκαρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Πόλυ Παλλήκαρο, κατά την οποία επισημοποιήθηκε η απόφασή του για προσχώρηση στην Δημοκρατική Παράταξη.

Ο κ. Καρογιάν καλωσορίζοντας τον κ. Παλλήκαρο στην οικογένεια της ΔΗΠΑ ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα έχω την χαρά και την τιμή να καλωσορίσω έναν άνθρωπο και έναν πολιτικό που χαρακτηρίζεται για το ήθος, την μετριοπάθεια και την αγάπη του για τον τόπο και τον λαό μας. 


Ο Πόλυς Παλλήκαρος σ’ όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρίδα του και το κοινωνικό σύνολο.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχίσει και από τις τάξεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ το πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο του, αλλά και την πλούσια προσφορά του.»

Ο κ. Πόλυς Παλλήκαρος στην δική του τοποθέτηση ανέφερε τα ακόλουθα:
«Έχοντας ως στερεή βάση κοινές αρχές και απόψεις στα σημαντικότερα ζητήματα του τόπου, αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις σε αυτή τη νέα προσπάθεια για τον τόπο μας και υπό το πρίσμα της φοβερής κρίσης – υγειονομικής, οικονομικής, θεσμικής και ηθικής – που διέρχεται η κοινωνία και η πατρίδα μας θα πράξουμε παν το δυνατόν.

Σε ότι αφορά στο Εθνικό θέμα συμφωνούμε απόλυτα στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λύση στην οποία να εντοπίζονται εκπτώσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Η λύση που θα προκύψει πρέπει να είναι λειτουργική, βιώσιμη και να εγγυάται την ασφάλεια.

Στον καθοριστικό για το μέλλον του τόπου μας τομέα της Παιδείας συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να είναι βασισμένη στις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οι οποίες να σέβονται τον συνάνθρωπό μας ανεξαρτήτως θρησκείας, παραδόσεων ή χρώματος.

Συμφωνούμε ότι επιβάλλεται να δοθεί τεράστια σημασία στην ενίσχυση της Αμυντικής μας θωράκισης, διότι μια ισχυρή αποτρεπτική Άμυνα αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη διαρκούς Ειρήνης στην περιοχή μας, αλλά και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας ικανότητας.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το Κοινωνικό Κράτος, ώστε να καλύπτει αποτελεσματικά και νέες κοινωνικές ομάδες που εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης της πανδημίας. Η ισχυρή κοινωνική και οικονομική στήριξη του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, θα πρέπει να δίνεται κατά τρόπο άμεσο, δίκαιο, ισορροπημένο και διαφανή, σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και την ίδια ώρα θα αποκλείει εκείνους που δεν έχουν καμία ανάγκη στήριξης.

Η απόφαση μου στο να πορευθώ με την ΔΗΠΑ και τον φίλο Μάριο, βασίζεται επίσης στο ότι είναι ένα νέο Πολιτικό Κίνημα, του οποίου η πλειοψηφία των στελεχών είναι νέοι άνθρωποι, με όραμα και διάθεση για δουλειά και κοινό στόχο να κτισθεί ένα Κράτος σύγχρονο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Η μέχρι τώρα πορεία της Παράταξης, μου έχει αποδείξει ότι μένοντας μακριά από άσκοπες συγκρούσεις, λαϊκισμούς και πλαστά διλήμματα, προάγεται ο σύγχρονος πολιτικός πολιτισμός, αλλά ταυτόχρονα δίνονται δυνατότητες για ευρύτερες εθνικές συναινέσεις, συνεννοήσεις και συνθέσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε την τελευταία περίοδο».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top