ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η αντιπαράθεση ΔΗΚΟ - Κυβέρνησης - Νέες καταγγελτικές ανακοινώσεις που αυξάνουν την ένταση

Μαίνεται η αντιπαράθεση ΔΗΚΟ - Κυβέρνησης - Νέες καταγγελτικές ανακοινώσεις που αυξάνουν την ένταση

Επανέρχεται με νεά ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ρωτώντας πως μπορεί να παραιτηθεί εάν προκύψει κάτι ενάντιά του, χωρίς όμως να επιτρέπει τους ελέγχους. Αμέσως μετά, η κυβέρνηση τοποθετείται και δηλώνει πως το ΔΗΚΟ δεν απαντάει σε τίποτα.

Μαίνεται η νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης ΔΗΚΟ από σήμερα το πρωί, μετά από την τετρασέλιδη επιστολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

Δείτε την απαντητική ανακοίνωση του ΔΗΚΟ : 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απαντητική του επιστολή (ημερομηνίας 22.12.2020) προς τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος με επιστολή του (ημερομηνίας 17.12.2020) ζητούσε όπως δοθεί εντολή για πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στους φακέλους των πολιτογραφήσεων, αναφέρει ότι:

«… Είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, παραιτούμενος του αξιώματος του (…) εάν διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε οποιανδήποτε περίπτωση διαφθοράς ή παράνομης πράξης ή έδειξε ανοχή σε οποιανδήποτε ενέργεια που ζήμιωσε ή ζημιώνει τα δημοσιονομικά του κράτους»

Εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Πώς θα διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε διαφθορά ή τυχόν επίδειξη ανοχής σε ενέργειες που έχουν ζημιώσει τα δημοσιονομικά του κράτους, εάν ο ίδιος εξακολουθήσει να εμποδίζει τον έλεγχο και να επιβάλλει τη συσκότιση;
Πως θα γνωρίζει η κοινωνία αν όντως έχει αναλάβει αυτές τις ευθύνες… αν τις έχει αποκρύψει;
Μόνο με ενδελεχή έλεγχο θα λάμψει η αλήθεια και μόνο έτσι είναι δυνατή η διαπίστωση τυχόν εμπλοκής του ΠτΔ ή/και άλλων ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά επιτακτικά να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Τι κρύβουν τελικά αυτοί οι φάκελοι και τί είναι αυτό που φοβάται τόσο πολύ η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και δεν το πράττει;

Κούσιος: Δεν απαντάει σε τίποτα το ΔΗΚΟ

Με νέα γραπτή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, επισημαίνεται πως "η σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, με την οποία σχολιάζει την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, δεν απαντά σε κανένα σημείο επί της ουσίας των τεκμηριωμένων θέσεων και απαντήσεων που δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του ήγειραν ως θέματα στην επιστολή που είχαν αποστείλει προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αντίθετα, η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει τις εμμονές του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου σε θέσεις, οι οποίες καταρρίπτονται με επιχειρήματα στην εμπεριστατωμένη επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και που οδήγησαν το ΔΗΚΟ στην αδικαιολόγητη καταψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top