ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισφορές σε ευάλωτες ομάδες αυτά τα Χριστούγεννα από Πολιτεία, Εκκλησία, Εταιρείες και Δήμους

Εισφορές σε ευάλωτες ομάδες αυτά τα Χριστούγεννα από Πολιτεία, Εκκλησία, Εταιρείες και Δήμους

Πολιτεία, Εκκλησία, οργανωμένα σύνολα, Εταιρείες, Τοπικές Αρχές και σχολεία προσφέρουν αυτά Χριστούγεννα με εισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, με δωρεές για τις ανάγκες των άπορων πολιτών, με ανθρωπιστικά πακέτα σε οικογένειες των κοινωνικών παντοπωλείων, με χορηγίες σε κοινωνικά προγράμματα, καθώς και με επίδοση χρηματικών ποσών και δωροεπιταγών σε ευάλωτες ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμος Αδάμου, με την ευκαιρία των εορτών, αντί ευχετήριων καρτών, θα προβεί σε εισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Είκοσι τόνοι αλεύρι και πλιγούρι για άπορους από Αρχιεπισκοπή
 
Εξάλλου, δέκα τόνους αλεύρι και άλλους τόσους πλιγούρι παρέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για τις ανάγκες απόρων που στηρίζονται από την Εκκλησία Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφθασαν από το πρωί τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών – δωρητών, τα οποία παρέδωσαν τις δωρεές τους για όλες τις Μητροπόλεις, οι οποίες απέστειλαν εκπροσώπους για την παραλαβή της αναλογούσης ποσότητας αλευριού και πλιγουριού.

Επίσης, εκπρόσωποι των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κατέφθασαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και παρέλαβαν ποσότητα από τη δωρεά για να διανεμηθεί στους ενδεείς ενορίτες τους.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αφού ευχαρίστησε τους σιτοπαραγωγούς τόνισε ότι πρόκειται για μία ευγενική χειρονομία δηλωτική της γνήσιας και έμπρακτης αγάπης προς τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας και συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πασχόντων. 

Ανθρωπιστικά πακέτα από Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
 
Στο μεταξύ, στα πλαίσια της κοινωνικοπνευματικής χριστουγεννιάτικης δράσης της Ιεράς Μητροπόλεως  Ταμασου και Ορεινής, ξεκίνησε η διανομή ανθρωπιστικών πακέτων σε εκατοντάδες οικογένειες των κοινωνικών παντοπωλείων, τα οποία καλύπτουν τις 45 κοινότητες της μητροπολιτικής περιφέρειας. 

Η Μητρόπολη ντύθηκε τα γιορτινά της και κάλεσε τον ταλαιπωρημένο κόσμο της να απολαύσει τη χριστουγεννιάτικη  ατμόσφαιρα  του πάρκου Ταμασού στην κοινότητα Επισκοπειού Λευκωσίας και να ξεκινήσει, ταυτόχρονα, να παραλαμβάνει το καθιερωμένο μεγάλο χριστουγεννιάτικο  πακέτο αγάπης. Το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΥΚΑΤ της Μητροπόλεως τακτικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα στήριξης στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 
Παράδοση χορηγιών στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από τον Δήμο για το 2020
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας αποφάσισαν όπως επιδοθούν για το 2020 χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα και εθελοντικές οργανώσεις που εδρεύουν και έχουν την κύρια δραστηριότητα τους στα δημοτικά όρια Λευκωσίας και παρέχουν σε δημότες συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες που δεν προσφέρει ο Δήμος.
  
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €53.000, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, ο Κοινοτικός - Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος (Πρόγραμμα «ΣΤΟΧΟΣ»), Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια, το SISTEMA CYPRUS και ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος στήριξης Ατόμων με Άνοια «ΙΘΑΚΗ».
 
Ο ΚΑΣ στηρίζει το Ίδρυμα «Ελπίδα»
 
Εν τω μεταξύ, ο  Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητάς του, επέδωσε σήμερα χρηματικό ποσό για το ΄Ιδρυμα «Ελπίδα», που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.

Αντιπροσωπεία του ΚΑΣ, υπό τον Πρόεδρό του, Νίκο Λοϊζίδη, είχε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή, Λουκά Φουρλά, στον οποίο επιδόθηκε το χρηματικό ποσό. Από την πλευρά του, ο κ. Φουρλάς, αφού ευχαρίστησε για την ευγενή χειρονομία, ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι εξαιρετικά σημαντική η στήριξη των ευπαθών ομάδων, ειδικότερα των παιδιών.

Δώρα από τα παιδιά του Νεοφύτειου Α΄Δημοτικού Σχολείου Πάφου

Στο πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς και των γιορτινών ημερών τα παιδιά της Γ` και Ε` τάξης του Νεοφύτειου Α` Δημοτικού σχολείου Πάφου, έγιναν μικροί εθελοντές.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι μικροί εθελοντές- μαθητές της Γ` και Ε` τάξης του Νεοφύτειου Α` Δημοτικού σχολείου Πάφου, πρόσφεραν απλόχερα αγάπη και χαρά σε παιδιά και άπορες οικογένειες. 

Όπως αναφέρεται, οι μαθητές της Γ` τάξης χάρισαν ρούχα,παιχνίδια και δώρα σε παιδιά της πόλης που τα έχουν ανάγκη.

Αντίστοιχα, τα παιδιά της Ε` τάξης ετοίμασαν πακέτα αγάπης με τρόφιμα για άπορες οικογένειες με τις ευχές τους για Καλές Γιορτές!

 
Το δικηγορικό γραφείο Αρετή Χαριδήμου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε συμβάλει με δωροεπιταγές σε οικογένειες
 
Τέλος, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το δικηγορικό γραφείο Αρετή Χαριδήμου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, συνεχίζοντας και φέτος πιστά τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε να συμβάλει με δωροεπιταγές αξίας 10 χιλιάδων ευρώ των Υπεραγορών Αλφαμέγα στο γιορτινό τραπέζι εκατοντάδων οικογενειών.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top