Oruc Reis: Βγαίνει ξανά για έρευνες με νέα Navtex

Oruc Reis: Βγαίνει ξανά για έρευνες με νέα Navtex

Με την έκδοση νέας Navtex , διάρκειας έως τις 21 Ιουνίου, οι Τούρκοι βγάζουν ξανά από το λιμάνι το  Oruc Reis.

Πιστή στην γνωστή τακτική της, μετά και το δισταγμό της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις, η Αγκυρα οδεύει προς ένα νέο γύρο προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου και Ακάρ τα τελευταία 24ωρα, συνοδεύονται πλέον και από κινήσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων στο «πεδίο». Έτσι, το ερευνητικό Oruc Reis άφησε το λιμάνι της Αττάλειας και με τη συνοδεία των πλοίων Αταμάν και Τζέγκις ξεκίνησε να πλέει προς το παρόν εντός τουρκικών υδάτων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE