ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πιστή τήρηση των μέτρων κατά κορωνοϊού και ενότητα κατά της τουρκικής επιβουλής καλεί ο Αρχιεπίσκοπος

Σε πιστή τήρηση των μέτρων κατά κορωνοϊού και ενότητα κατά της τουρκικής επιβουλής καλεί ο Αρχιεπίσκοπος

Την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού υπογραμμίζει στη Χριστουγεννιάτική του Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ενώ σε ότι αφορά το Κυπριακό τονίζει πως απέναντι στα σχέδια αυτά της Τουρκίας πρέπει να αντιτάξουμε την ενότητα, την αγωνιστικότητα και την σταθερότητα, αντιδρώντας έντονα και με κάθε νόμιμο τρόπο στην άδικη και εχθρική επιβουλή. 

Αναφέρει πως σε ότι αφορά την καταστροφική για όλη την υφήλιο πανδημία, από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία της Κύπρου και ο ίδιος προσωπικά, κινούμενοι από αγάπη προς τον λαό, αποδέχθηκαν όλους τους περιορισμούς που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές, με την ελπίδα βελτίωσης των δύσκολων συνθηκών υγείας του λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος συγχαίρει τον κλήρο και τον λαό για την υποδειγματική, όπως αναφέρει, πειθαρχία που επέδειξαν, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ναού στους ναούς, παρόλο που η στέρηση ενεργούς συμμετοχής των πιστών στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας προκάλεσε σε όλους λύπη και αθυμία.

"Οφείλουμε να τηρούμε με ακρίβεια τα προβλεπόμενα μέτρα. Μόνο με πνεύμα ομοθυμίας και αυτοπειθαρχίας μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της ενσκήψασας πανδημίας του κορωνοϊού",  σημειώνει.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισημαίνει πως η Τουρκία με τις τελευταίες παρεμβάσεις της έδειξε πια ολοκάθαρα τους πραγματικούς της στόχους για λύση δυο κρατών.

Προσθέτει πως η λύση δυο κρατών, έστω και ενταγμένων στην ΕΕ, ενέψει θανάσιμους κινδύνους και διερωτάται ποιός θα εμποδίσει τη ροή εκατομμυρίων Τούρκων στο ούτω καλούμενο "τουρκοκυπριακό κράτος".

"Και ποιός ύστερα θα τους εμποδίσει, αφού τους δοθεί και ευρωπαϊκή υπηκοότητα, να περάσουν στο ελληνοκυπριακό κράτος και να μας υποσκάψουν παντοιοτρόπως;", προσθέτει. 

"Εμείς πιστεύουμε ότι ούτε η Ευρώπη αποδέχεται τη λύση δυο κρατών, αφού θα δημιουργήσει προηγούμενο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες υποβόσκει η επιθυμία των μειονοτήτων για απαγκίστωση από τις κεντρικές Κυβερνήσεις", αναφέρει.

Σημειώνει πως "απέναντι στα σχέδια αυτά της Τουρκίας, τη βουλιμία της οποίας γνωρίζουμε, πρέπει να αντιτάξουμε τη μεταξύ μας ενότητα, την αγωνιστικότητα και σταθερότητα, αντιδρώντας έντονα και με κάθε νόμιμο τρόπο στην άδικη και εχθρική επιβουλή".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top