Μπαμπινιώτης: Τι σημαίνει το όνομα Χριστός και Ιησούς

Μπαμπινιώτης: Τι σημαίνει το όνομα Χριστός και Ιησούς

Η ανάρτηση του καθηγητή Γλωσσολογίας

Με ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλά για την σημασία και την προέλευση του ονόματος «Ιησούς» και «Χριστός», με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων.  

Επιπλέον, αναφέρει την προέλευση και των ονομάτων «Εμμανουήλ» και «Ιωάννης» που γιορτάζουν τις επόμενες ημέρες. Χριστός: χρίω ο «κεχρισμένος», αυτός που φέρει το χρίσμα τού Σωτήρα. Ιησούς: εβρ. ή αραμ. Yeshuah = «ο Γιαχβέ (δηλαδή ο Θεός είναι σωτηρία).

Δείτε την ανάρτησή του:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE