Για βήματα που αυξάνουν την ένταση κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα

Για βήματα που αυξάνουν την ένταση κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα

Για βήματα που αυξάνουν την ένταση και είναι προκλητικά στην περιοχή, κατηγορεί το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.


Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα ότι “δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας σχετικά με το άνοιγμα διαύλων για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα, ειδικά για διερευνητικές συνομιλίες”.

“Ωστόσο, βλέπουμε ότι συνεχίζονται τα βήματα της Ελλάδας, που αυξάνουν τις εντάσεις και είναι προκλητικά στην περιοχή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ανακοίνωση της Ελλάδας για 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, με έκδοση NOTAM, και το κλείσιμο του Αιγαίου και μίας πολύ μεγάλης περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 Καταλήγει, λέγοντας ότι “καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα, συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας για ενδυνάμωση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Νέα σελίδα ανοίγει στην ΕΔΕΚ, με τη Σοφία Χριστοδούλου Μακρή να αναδεικνύεται νέα Πρόεδρος του κόμματος, γράφοντας παράλληλα ιστορία ως η πρώτη γυναίκα και η νεαρότερη Πρόεδρος του Κινήματος.