ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει ο Οδυσσέας για ελέγχους και στρέφει τα πυρά στην κυβέρνηση - Συντηρεί ξανά την ένταση το ΔΗΚΟ

Ξεκαθαρίζει ο Οδυσσέας για ελέγχους και στρέφει τα πυρά στην κυβέρνηση - Συντηρεί ξανά την ένταση το ΔΗΚΟ

Δεν λέει να σταματήσει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή, με τον δεύτερο να δηλώνει πως ουδέποτε υπήρξε στέλεχος κόμματος, ούτε αφορούν την Υπηρεσία στην οποία προΐσταται οι θέσεις του κάθε κόμματος.

Με δηλώσεις του στην Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Ελεγκτής επιδιώκει να θέσει τέλος στις όποιες φήμες υπάρχουν για το πρόσωπό του, αλλά και για την δουλειά που γίνεται στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Χάρης Γεωργιάδης: Δεν βλέπει πείσμα αλλά συναίνεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Σημειώνουμε πως μια ημέρα πριν, ο Χάρης Γεωργιάδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος του κυβερνών κόμματος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως «όσον αφορά στον Ελεγκτή, παραπέμπω στη δήλωση του μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Εισαγγελέα, ότι κατανοεί και σέβεται ότι δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους τώρα, όσο βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη η ερευνητική και ανακριτική διαδικασία. Και ότι δεν πρόκειται καν να ενασκήσει το δικαίωμα του να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να διευκρινίσει τις αρμοδιότητες του. Άρα, για ποιου το πείσμα με ρωτάτε;».

Ξεκαθαρίζει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και αντιστρέφει την επίθεση

Σήμερα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανήλθε επισημαίνοντας πως μέχρι το 2019 δεν θεωρούσαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις ως θέμα υψηλού κινδύνου, παρά την «εξαίρεση με τον επιδερμικό έλεγχο που έκαναν κάποιοι συνάδελφοι τον Οκτώβρη του 2016».

Όμως, αφού παραθέτει μια σειρά από λόγους, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο του Al Jazeera, το θέμα Τζον Λο και της Επιτροπής Καλογήρου, υποστηρίζει πως από τα μέσα του 2019 ζητούν στοιχεία για έλεγχο και αντιστρέφει το ερώτημα στην κυβέρνηση, ερωτώντας: Άρα ο κ. Νεοφύτου θα πρέπει να ρωτήσει την Κυβέρνηση γιατί από τον Ιούλη του 2019 δεν μας αφήνουν να διενεργήσουμε έρευνα.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την εργαλειοποίησή του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «όσον αφορά το ποιες θέσεις θα υιοθετήσει το κάθε κόμμα με τα δικά του κριτήρια, είτε επικοινωνιακά είτε επί της ουσίας, δεν αφορά την Υπηρεσία μας», αναφέροντας περιστατικά όπου και κατά το παρελθόν κόμματα της αντιπολίτευσης (σ.σ. μεταξύ των οποίων και το νυν κυβερνών κόμμα), χρησιμοποιούσε ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για να στοιχειοθετήσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο.

Συντηρεί την ένταση το ΔΗΚΟ

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, συντηρεί την ένταση και επισημαίνει πως η αποκάλυψη του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ότι η «Ελεγκτική Υπηρεσία προσπαθεί από τον Ιούλιο του 2019 να ελέγξει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα» και ότι παρά το ότι ζήτησε τους φακέλους, δεν πήρε ουδεμία απάντηση, ενισχύει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έχει κάτι να κρύψει».

Είχε, δηλαδή πολλές ευκαιρίες να επιτρέψει τον έλεγχο που η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητούσε από τότε.
Αντίθετα η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, σε κάθε ευκαιρία επέλεγε τη συσκότιση και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να βάζει τα δικά της διαπλεκόμενα συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών και της ίδιας της χώρας μας.

Τι είναι αυτό που τελικά τόσο πολύ φοβάται μήπως αποκαλυφθεί;, διερωτάται το ΔΗΚΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top