ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζονται τη βοήθειά σου ενόψει γιορτών - Πού μπορείς να συνεισφέρεις έστω και την υστάτη

Χρειάζονται τη βοήθειά σου ενόψει γιορτών - Πού μπορείς να συνεισφέρεις έστω και την υστάτη

Βιώνουμε μια εορταστική περίοδο διαφορετική. Η προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας δεν πρέπει να είναι κατά την καλή μας προαίρεση, αλλά επιβάλλεται. Ιδίως εάν είσαι στους τυχερούς που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις χειρότερες του αιώνα. Σίγουρα, η πανδημία ήρθε να επιτείνει τα προβλήματα, να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην ανεργία και στην ανέχεια. Οι άποροι συμπολίτες μας έχουν αυξηθεί, ενώ οι ανάγκες μεγαλώνουν.

Πολλοί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, άλλοι περιμένουν να πάρουν κάποια λιγοστά λεφτά από τα κρατικά σχέδια στήριξης. Αυτές οι μέρες όμως δεν μπορούν να βρουν κανένα παιδάκι χωρίς δώρο, καμιά οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα για ένα αξιοπρεπές εορταστικό τραπέζι.

Τo ThemaOnline επικοινώνησε με δύο οργανισμούς, για όσους θέλουν να προσφέρουν έστω και την υστάτη. Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά, οι ανάγκες είναι πολλές.

Social Policy and Action Organization - Toys with Love

Το Social Policy and Action Organization, τρέχει το πρόγραμμα Toys with Love, σε μια προσπάθεια να παραδοθούν δώρα σε όλα τα παιδιά που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια. Η Ιφιγένεια Κατσιή, Διευθύντρια του Οργανισμού, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ανέφερε πως η εν λόγω δράση είναι μια πρωτοβουλία από παιδιά, εθελοντές του οργανισμού.

Όπως εξήγησε, η δράση στηρίζεται και στηρίζει κάποιους οργανισμούς, μεταξύ άλλων και την Συνομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων, ενώ βοηθήθηκε το «Παιδικό Χαμόγελο», το Νηπιαγωγεία «Μάνα» και το «Πολυδύναμο Λευκωσίας».

«Ο κόσμος μπορεί να φέρει σε όλους τους Δήμους παγκύπρια, καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα δώρα», είπε, ενώ πρόσθεσε πως δόθηκαν ήδη γύρω στα 500 παιχνίδια. Μαζί με τα δώρα δίνονται και αρκουδάκια, καρτούλες και τσαντούλες, προσφορά του Οργανισμού. Όσα δεν δοθούν άμεσα θα χρησιμοποιηθούν μετέπειτα κατόπιν διαλογής, καθώς ακολουθεί ένα επίσης μεγάλο πρόγραμμα.

Αγκαλιάζω με Αγάπη - Στήριξη με τρόφιμα για τα εορταστικά τραπέζια

Επιπρόσθετα, επικοινωνήσαμε με την κ. Αντωνίου Μαρία, δημιουργό της ομάδας «Αγκαλιάζω με Αγάπη», η οποία μας είπε ότι πέραν από διάφορες άλλες δράσεις που αφορούν την στέγαση άπορων οικογενειών, τρέχει μια δράση στήριξης με πακέτα τροφίμων, ενόψει και του εορταστικού τραπεζιού της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

«Όποιος θέλει μπορεί να φέρει ό,τι θελήσει, κυρίως τρόφιμα», δήλωσε η κ. Αντωνίου στην ιστοσελίδα μας, ενώ επισήμανε πως «ό,τι τρώει ο κάθε ένας από εμάς στο γιορτινό τραπέζι, αξίζει να το φάει και κάποιος άλλος που δεν έχει την ίδια τύχη με εμάς».

Διευκρίνισε δε πως οι ανάγκες δεν αφορούν μόνο ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια και γάλα μακράς διαρκείας, αλλά θα ήταν καλό να δοθούν και δημητριακά, γλυκά, cornflakes, κρουασάν και κρέας.

Τα πακέτα τροφίμων μπορούν να αποσταλούν στην Οδό Μεσαορίας 9α, στην περιοχή Μετρό στην Λακατάμια, Ταχ. Κωδ: 2322.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99387549

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top