ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2021 η χρονιά για μείωση του πλαστικού λένε οι διοργανωτές του ''Keep our Sand and Sea Plastic Free''

Το 2021 η χρονιά για μείωση του πλαστικού λένε οι διοργανωτές του ''Keep our Sand and Sea Plastic Free''

Το 2021 είναι η χρονιά για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού με την εφαρμογή της νέας οδηγίας της ΕΕ για μείωση της χρήσης των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, αναφέρουν σε δελτίο Τύπου οι συντονιστές του Έργου "Keep our Sand and Sea Plastic Free". 

Αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νομικό μέσο, για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων απορριμμάτων, μιας και περισσότερο από το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά.

Πιο συγκεκριμένα ξεκινά η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν ήδη εναλλακτικές τους διαθέσιμες στην αγορά. Τέτοια αντικείμενα είναι οι πλαστικές μπατονέτες, τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών καθώς επίσης και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών. Η 3η Ιουλίου 2021 είναι η ημερομηνία που τα προϊόντα αυτά δεν θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά της Κύπρου.    

Αναφέρονται επίσης στην απόφαση από το Υπουργικό της διάθεσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς στην Κύπρο. Έτσι, ο καθένας από εμάς, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των προϊόντων του που αγοράζει με εναλλακτικές λύσεις όπως υφασμάτινες τσάντες ή επαναχρησιμοποιήσιμες, προσθέτουν.

Στo δελτίο Τύπου αναφορά γίνεται και στην ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, για τα μικροπλαστικά που είναι παντού, και εντοπίστηκαν ακόμη και σε πλακούντα αγέννητων μωρών.

Το Έργο "Keep our Sand and Sea Plastic Free" κάνει αναφορά σε μικρά βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας από μας για μείωση της χρήσης πλαστικών όπως τα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, την ορθή ανακύκλωση και άλλα.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top