ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τακτικό τρικ που επιτρέπει στον 36χρονο Κριστιάνο να παίζει σαν 25άρης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το τακτικό τρικ που επιτρέπει στον 36χρονο Κριστιάνο να παίζει σαν 25άρης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αναλυτής ποδοσφαίρου, ή να θεωρείται ο κορυφαίος σε επίπεδο παρατηρητικότητας για να έχει διαπιστώσει ότι ο Πορτογάλος είναι ο αθλητής με το κορυφαίο work-ethic που έχουμε δει ποτέ. Ο CR7 προσέχει κάθε λεπτομέρεια στη ζωή εκτός γηπέδου και εκτός club έτσι ώστε να έχει υπάρξει μελέτη που λέει ότι η βιολογική του ηλικία είναι δέκα χρόνια κάτω από εκείνη που λέει η ταυτότητα. Από τα 11, όταν τρύπωνε κρυφά σαν παιδάκι σε γυμναστήριο της Μαδέιρα για να κάνει τα δικά του προγράμματα, μέχρι σήμερα, ο Κριστιάνο δεν πρέπει να έχει χάσει μια μέρα στο gym, όμως και πάλι, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να αρκεί για να είναι τόσο ανταγωνιστικός, καθοριστικός και σκόρερ στα 36 του [τα κλείνει 5 Φεβρουαρίου]. Ωρες πριν πούμε addio σε ένα πολύ δύσκολο έτος, επιχειρούμε να γράψουμε το τι κάνει ο Ρονάλντο και παραμένει σε σούπερ κατάσταση.

Το στιλ του έχει αλλάξει πάρα πολύ από τις μέρες του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη συνέχεια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζλάταν μπορεί να είπε ότι «η Γιουβέντους δεν είναι πραγματική πρόκληση» για τον Πορτογάλο, όμως ο τελευταίος είχε τους λόγους του να πει το ‘si’. Στους Bianconeri, μια ομάδα-κυρίαρχο στην Serie A, o CR7 ήταν δεδομένο ότι θα βάλει τα γκολ που θέλει στον δρόμο προς τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ δεδομένο ήταν επίσης ότι θα κατακτήσει και το Campionato μετά την Premier League και την La Liga. Η Γιούβε βέβαια τον πήρε για το Champions League, όμως αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα.

Από ένας εξτρέμ 18 χρονών που έπρεπε να δείξει στην Αγγλία πόση μπάλα ξέρει, ο Κριστιάνο μεταμορφώθηκε σε φόβο και τρόμο κάθε άμυνας αρχίζοντας να δείχνει ότι έχει γεννηθεί για να βάζει γκολ. Στην Ρεάλ αυτό τελειοποιήθηκε, όταν ο Μουρίνιο άφησε στον πάγκο όλους τους επιθετικούς του για να παίξει με Νο9 τον Ρονάλντο και η συνέχεια είναι γνωστή με θέση όλο και πιο κοντά στο κουτί και όλο και λιγότερες ντρίμπλες και εφέ. Γκολ και… Άγιος ο Θεός δηλαδή, με τον Πορτογάλο να έχει πλέον μετατραπεί από winger σε goal-poacher.

Στην τελευταία του σεζόν στο Santiago Bernabeu πέτυχε 44 σε 44 ματς και αποχαιρέτισε το κορυφαίο club στον πλανήτη ως ο κορυφαίος σκόρερ του ever, με περισσότερα τεμάχια απ’ ότι αγώνες. Επόμενη στάση ήταν η Ιταλία, με τον Κριστιάνο να είναι πλέον 33 ετών. Οχι μικρός, όμως ειδικά στην περίπτωσή του, ούτε μεγάλος. Σε ένα πρωτάθλημα με αργό tempo, που παίκτες όπως Ντι Νατάλε, Κουαλιαρέλα, Τόνι, έχουν κάνει απίθανα πράγματα σε προχωρημένη ηλικία, η απόφαση ήταν εύκολη για τον CR7, ο οποίος μάλλον δεν θα νοιάστηκε πολύ για την ατάκα του Ζλάταν, ο οποίος επίσης, στα 39 του μοιάζει Θεός στις μέρες μας στην Serie A.

Λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 36 του, ο Κριστιάνο ήταν ο ορισμός του παίκτη που θα σταματήσει να σκοράρει μόνο όταν σταματήσει να παίζει. Η ζηλευτή, για κάθε ποδοσφαιριστή, διάρκεια στο top-level δεν θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μόνο των ωρών στο γυμναστήριο και του σπάνιου ταλέντου του. Αν και machine, σωματικά και πνευματικά, ο Πορτογάλος δέχθηκε ότι ο χρόνος δεν μπορεί να νικηθεί και έτσι έχει προσαρμόσει τον τρόπο του μέσα στα ματς έτσι ώστε να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η μέρα που θα βάλει τέλος σε μια καριέρα που πιθανότατα κανένας άλλος δεν είχε ποτέ.

Πέρα από την 101% επαγγελματική προσέγγιση στο θέμα της προετοιμασίας και της προπόνησης, ο Ρονάλντο παραμένει στο top-level κάνοντας διαχείριση των δυνάμεών του. Κινείται πλέον σε πολύ λιγότερους χώρους στο τερέν και βασίζεται περισσότερο από ποτέ στο μοναδικό ένστικτο που του έχει χαρίσει η φύση. Πλέον, μερικές μέρες πριν τα 36, αντιλαμβάνεται το που θα πάει η μπάλα πολύ νωρίτερα από τους αντιπάλους και ποντάρει στη συγκέντρωση και τον μικρό χρόνο αντίδρασης. Αποκρούσεις και δεύτερες μπάλες είναι η σπεσιαλιτέ του Κριστιάνο, ο οποίος σκορπά τον τρόμο στο αντίπαλο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Αν και η φυσική του κατάσταση δεν είναι κάτι το οποίο χωρά κουβέντα, δεν είναι δυνατόν να κάνει τον ίδιο αριθμό σπριντ με όσα πριν 10 χρόνια, με ή χωρίς την μπάλα. Εχει σταματήσει να συμμετέχει σε αντεπιθέσεις ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη μεσαία γραμμή και αντίθετα, κρατά τις δυνάμεις για τη στιγμή που θα του παρουσιαστεί μια ευκαιρία για να τρέξει στην κόντρα ή να πάει στο ένας εναντίον ενός, κίνηση η οποία παραμένει η αγαπημένη του πριν δημιουργήσει τον χώρο για να εκτελέσει.

Οταν η Γιουβέντους έχει την κατοχή, υπάρχουν μεγάλα διαστήματα στους αγώνες στα οποία δεν συμμετέχει στο χτίσιμο της επίθεσης, έτσι ώστε να κρατά την ενέργειά του για όταν θα βρεθεί κοντά στην περιοχή. Τα ‘περιττά’ σπριντ έχουν εξαφανιστεί από το ρεπερτόριο του Κριστιάνο, του οποίου η τεχνική, η ακρίβεια στα τελειώματα, η σπάνια ικανότητα να μένει για στιγμές στον αέρα και η εκρηκτικότητά και το timing των κινήσεων, τού επιτρέπουν να μπορεί να κάνει ακόμα και σήμερα τη ζημιά με μόνο μια επαφή.

Ο Κριστιάνο έφερε στην Serie A για πρώτη φορά από το 2006 τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μέσα στο ημερολογιακό έτος στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα και με τη δουλειά του εντός και εκτός τερέν δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να σκεφτεί ότι το τέλος της καριέρας του είναι κοντά. Σε μια στιγμή που η Γιουβέντους τον έχει απόλυτη ανάγκη για να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση στην Serie A, ο μυθικός Πορτογάλος, που συνήθως χρησιμοποιείται ως δεύτερος επιθετικός σε σύστημα 4-4-2, προειδοποίησε. «Θα γυρίσω πιο ανταγωνιστικός από ποτέ το νέο έτος». Προσδεθείτε.

Πηγή: Sdna.gr

The post Το τακτικό τρικ που επιτρέπει στον 36χρονο Κριστιάνο να παίζει σαν 25άρης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top