ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ-Α’ Κατηγορία: Tα πρώτα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ομάδων – Από τον Σαντίκ μέχρι τον… Μπαλοτέλι!

ΚΥΠΡΟΣ-Α’ Κατηγορία: Tα πρώτα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ομάδων – Από τον Σαντίκ μέχρι τον… Μπαλοτέλι!

Η ποδοσφαιρική δράση, σταμάτησε για λίγο, λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και βρήκαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε τα… κιτάπια μας, για να ψάξουμε ενδιαφέρον στατιστικά.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τους πρώτους σκόρερ κάθε ομάδας σε θεσμό πρωταθλήματος. Η σειρά των ομάδων είναι σύμφωνα με τη βαθμολογική τους θέση. 

Ας ξεκινήσουμε για να δούμε ποιοι παίκτες είναι τα «πρώτα κανόνια».

Tο… χορό της σχετικής λίστας ανοίγουν δύο ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Ο λόγος για τους Νικολά Ντιγκινί και Γιάννη Πίττα. Αμφότεροι, βρίσκονται στην κορυφή των γκολ για τους κυανόλευκους έχοντας από 7 τέρματα σε 15 συμμετοχές. Πάντως, ο Κύπριος διεθνής, μοιάζει ασταμάτητος έχοντας βρει δίκτυα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Ακόμα μια ισοβαθμία βρίσκουμε στη συνέχεια, αυτή τη φορά στην ΑΕΛ. Μάτκο Μπάμπιτς και Σίτο Ριέρα, έχουν από πέντε γκολ σε 10 και 13 συμμετοχές αντίστοιχα, αφού σκόραραν αμφότεροι στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πήρε κάποια κρίσιμα τέρματα από τους δύο, είναι κοντά στις πρώτες θέσεις και θέλει να συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για κατάκτηση του τίτλου.

Προχωρώντας, θα βρούμε τον «κίλερ» της Ανόρθωσης, Γκιόργκι Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός έχει στείλει την μπάλα στα δίκτυα εφτά φορές και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της Κυρίας. Έχει πετύχει κάποια καθοριστικά τέρματα σε 12 συμμετοχές και αποδεικνύεται δεινός «εκτελεστής», ενώ κάνει και άλλα πράγματα στο γήπεδο.

Η Ομόνοια, έχει τρεις ποδοσφαιριστές που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τέσσερα τέρματα, δείχνοντας το πλουραλισμό που έχει στο σκοράρισμα. Έρικ Μποτεάκ, Ερνέστ Ασάντε και Μαρίνος Τζιωνής μετρούν τέσσερα γκολ. Ο Γάλλος σε 10 συμμετοχές, ο Γκανέζος σε 14 και ο Κύπριος διεθνής σε 13. Ο Ασάντε έχει πάρει τα… πάνω τα τελευταία ματς που χρησιμοποιείται ως κεντρικός επιθετικός από τον Χένινγκ Μπεργκ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Μαρίνο Τζιωνή, ο οποίος βγάζει ασπροπρόσωπο τον Νορβηγό που του «εμπιστεύεται» μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι, δείχνει τα τελευταία χρόνια πως η σχέση του με τα δίκτυα είναι… «ερωτική» και δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρώτη θέση στη σχετική λίστα της ΑΕΚ. Ο Σκοπιανός σε 11 εμφανίσεις, βρήκε στόχο πέντε φορές. Ο 33χρονος, κάνει τη διαφορά στην ομάδα της Λάρνακας και παρά το γεγονός πως έχει να σκοράρει εδώ και δύο μήνες (πέρασε από τραυματισμό και προσπαθεί ξανά να βρει τα πατήματα του), δεν ήταν ικανό να του… στοιχίσει την πρωτιά.

Είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, τόσο η ομάδα όσο και ο ποδοσφαιριστής που κατέχει την πρώτη θέση. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Μάντζη, ο οποίος κατάφερε από την αρχή να δείξει τη στενή επαφή του με τα αντίπαλα δίκτυα και «πυροβόλησε» έξι φορές σε 11 συμμετοχές. Ο Ελλαδίτης έκρινε πολλές αναμετρήσεις και είναι ένας λόγος που η ομάδα του Τακτακαλά βρίσκεται στην πρώτη εξάδα.

Μας… συστήθηκε την περσινή περίοδο και φέτος συνεχίζει από εκεί που έμεινε. Ο Όνι Βαλακάρι είναι πρώτος σκόρερ της Πάφου με πέντε γκολ σε 15 εμφανίσεις. Ο ταλαντούχος Φιλανδός, είναι μια πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του Ντμίτρο Μιχαϊλένκο, ενώ έχει προσεγγίσει τα βλέμματα μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων και μοιάζει, αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, να είναι θέμα χρόνου η μετακόμιση του.

Για τον επόμενο παίκτη, δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι γνωστός στο Κυπριακό φίλαθλο κοινό και τα φαίνεται, πως φέτος, μετά την επιστροφή του στη Δόξα, έχει ξαναβρεί την… υγειά του. Ο Μπεράτ Σαντίκ, είναι η ειδοποιός διαφορά, όχι μόνο της ομάδας της Κατωκοπιάς αλλά και του πρωταθλήματος. Κατέχει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, μετρώντας 8 γκολ σε 13 συμμετοχές. Επιπλέον, οδηγεί τη Δόξα… μακριά από περιπέτειες αυτή τη σεζόν.

Πιο πάνω κάναμε λόγο για θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Τώρα, πάμε σε μια αρνητική. Ο ΑΠΟΕΛ περνάει αγωνιστική κρίση και τη χειρότερη ίσως, φάση του, την τελευταία 10ετία. Βέβαια, οι γαλαζοκίτρινοι, είχαν και την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, που τους πήρε ακόμα πιο πίσω, ωστόσο, η εικόνα που βγάζει είναι από την αρχή κακή. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μικ Μακάρθι, έχει δύο παίκτες να ισοβαθμούν στη σχετική λίστα. Γκίας Ζαχίντ και Βίκτορ Κλωναρίδης είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας μετρώντας τρία γκολ. Ο πολιτογραφημένος Νορβηγός σε 13 εμφανίσεις, ενώ ο Βελγοέλληνας σε 10 παρουσίες.

Μετά τους Πίττα και Τζιωνή, ήρθε ξανά η στιγμή να συναντήσουμε ένα Κύπριο σε αυτό τον «ειδικό» πίνακα. Ο Ονησίφορος Ρουσιάς, οδηγεί την κούρσα του Ερμή έχοντας τρία γκολ σε 14 συμμετοχές, προσπαθεί να «σπρώξει» τους φτεροπόδαρους όσο πιο μακριά γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα τελευταία χρόνια, η Νέα Σαλαμίνα, βρίσκει τρομερούς επιθετικούς που έχουν την… αίσθηση του γκολ. Κάτι τέτοιο έγινε και φέτος με τους ερυθρόλευκους να αποκτούν τον Τόμας Βάγκνερ. Ο Τσέχος στάικερ, φρόντισε να δείξει με τη μία τις… αρετές του και σε 9 εμφανίσεις έχει πέντε γκολ. Η ομάδα της Αμμοχώστου, μπορεί να ξεκίνησε «στραβά» τη χρονιά, όμως, σιγά-σιγά, βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό και ανεβαίνει, έχοντας, βέβαια, και μεγάλη βοήθεια από τον 30χρονο φορ.

Σίγουρα, με την παρουσία της, ειδικά τις πρώτες αγωνιστικές, μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς, ωστόσο, έδειξε πως είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα. Πάντως, συναντούμε ξανά έναν… παλιό γνώριμο μας στην Καρμιώτισσα. Ο Ισμαΐλ Σάσι ο οποίος πέρασε ξανά από το νησί μας, είναι πρώτος σκόρερ στην ομάδα των Πολεμιδιών και προσπαθεί, όπως όλοι, να κρατήσουν την Καρμιώτισσα στη μεγάλη κατηγορία. Ο Τυνήσιος, με έξι γκολ σε 14 συμμετοχές «ηγείται» της επιθετικής γραμμής.

Στην επόμενη ομάδα, τα πράγματα είναι λίγο… πιο περίπλοκα, αφού έχει ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ποδοσφαιριστές στην πρώτη θέση! Ο Μάριος Ηλία, ο Γιαν Ντόλεζαλ, ο Ζάκπα αλλά και ο Ιγκόρ Κουντόμπιακ, έχουν από δύο γκολ και είναι οι πρώτοι σκόρερ του Εθνικού. Η ομάδα της Άχνας, έχει δύσκολο έργο μπροστά της για παραμονή στην κατηγορία και χρειάζεται οι παίκτες της να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Η αλήθεια να λέγεται, από τη μέρα που ανέλαβε ο Ηλίας Χαραλάμπους έχει δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης, ωστόσο, χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

Ισοβαθμία, όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ, έχουμε και στην τελευταία ομάδα. Η ΕΝΠ που βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας, ψάχνει τις λύσεις και αυτή, για να πετύχει τον στόχο της και να παραμένει στα… σαλόνια. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Παραλιμνίου δύο… νεοφερμένοι. Ο λόγος για τον Φελίπε και τον Μπαλοτέλι που έχουν από τρία γκολ. Ο πρώτος τα πέτυχε σε 15 εμφανίσεις, ενώ ο δεύτερος σε 13.

Κάπως έτσι λοιπόν, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, ο πίνακας των πρώτων σκόρερ των ομάδων και η συνέχεια αναμένεται «καυτή». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα κρατήσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές τις θέσεις τους ή θα τις χάσουν από κάποιο συμπαίκτη τους.

The post ΚΥΠΡΟΣ-Α’ Κατηγορία: Tα πρώτα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ομάδων – Από τον Σαντίκ μέχρι τον… Μπαλοτέλι! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top