Στη μαρίνα Αγίας Νάπας 55 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο

Στη μαρίνα Αγίας Νάπας 55 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο

Συνολικά 55 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας, μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αναμένουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας να μεταφερθούν, αφού πρώτα υποβληθούν τεστ κορωνοϊού, σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα μεσάνυχτα εντοπίστηκε πλοιάριο με μετανάστες να πλέει στη θάλασσα περιοχή, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας έσπευσε στο σημείο και μετέφερε το πλοιάριο με τους μετανάστες στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Από έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 55 άτομα, πιθανών από τη Συρία, εκ των οποίων οι 36 είναι άνδρες, οι 5 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά ηλικίας από δύο μηνών μέχρι και 17 ετών.

Στο πλοιάριο παρέμειναν οι άνδρες, ενώ για ανθρωπιστικούς λόγους επιτράπηκε στα γυναικόπαιδα να κατέβουν και πέρασαν το βράδυ στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Αργότερα σήμερα αναμένεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας θα μεταβούν στην περιοχή ώστε οι μετανάστες να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού και να μεταφερθούν στη συνέχεια σε χώρο φιλοξενίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.