Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα

Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα

Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα, και κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Άγκυρα, λέει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε ‘ας καθίσουμε να συζητήσουμε’ δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα".

Για τους S400, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και πως δεν μπορεί να αναδεικνύεται το θέμα των S400 ανάμεσα σε εκατοντάδες θέματα, με επικέντρωση σε αυτό. “Θέλαμε τον FETO, τον δώσατε; Όχι. Οι S400, δεν είναι επιλογή για μας, είναι ανάγκη. Τίθεται θέμα για την ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε ότι “δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την Κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών”.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE