Διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας

Διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας

Την άρνησή της να συναινέσει στα κυβερνητικά μέτρα για τη λειτουργία των ναών, που έχουν στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, εκφράζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


Όπως τονίζεται, στη σημερινή της συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά αποφάσισε «οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι «δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών» και ζητεί από την Πολιτεία να εφαρμοστούν όσα είχαν αποτυπωθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509).

Παράλληλα, αποστέλλει «επιστολή διαμαρτυρίας προς την ελληνική Κυβέρνηση θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE