ΕΛΛΑΔΑ– ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 928 νέα κρούσματα και 40 θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ– ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 928 νέα κρούσματα και 40 θάνατοι

Σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το ξεκάθαρο μήνυμα για τις υποψήφιες χώρες για την ΕΕ με αποδέκτη την Τουρκία

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το ξεκάθαρο μήνυμα για τις υποψήφιες χώρες για την ΕΕ με αποδέκτη την Τουρκία

«Όταν τα υποψήφια κράτη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ανταποκρίνεται και η ΕΕ, και αυτό ισχύει και για την Τουρκία που είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE