ΚΥΠΡΟΣ: SOS από πλοιάριο που μετέφερε 26 άτομα- Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες- Επιχείρηση διάσωσης

ΚΥΠΡΟΣ: SOS από πλοιάριο που μετέφερε 26 άτομα- Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες- Επιχείρηση διάσωσης

Σκάφος με 26 μετανάστες που ξεκίνησε από τη Συρία και έπλεε βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, διασώθηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ), αναφέρεται ότι «γύρω στις 15.40 σήμερα το απόγευμα, το Κέντρο έλαβε πληροφορία, ότι μικρό σκάφος με 26 άτομα, παρασυρόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».
 
Το ΚΣΕΔ «ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας την άκατο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η οποία ρυμούλκησε το ακυβέρνητο σκάφος προς το αλιευτικό καταφύγιο «Golden Coast», στο Παραλίμνι».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων και τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπονται στο Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών».
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ξεκίνησαν από τη Συρία, ενώ αφού τους διενεργηθεί τέστ κορωνοϊού με τη μέθοδο του rapid test,  θα μεταφερθούν σε Κέντρο Φιλοξενίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE