Προκάλεσε το χάος και πλέον παραδέχεται ότι θα φύγει ο Τραμπ

Προκάλεσε το χάος και πλέον παραδέχεται ότι θα φύγει ο Τραμπ

Μετά από τις θλιβερές εικόνες στο αμερικανικό Καπιτώλιο αλλά και την απόφαση του Κογκρέσου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εκλογών» ωστόσο δεσμεύτηκε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, που είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή της εκλογικής του ήττας, είπε ότι η απόφαση του Κογκρέσου «αντιπροσωπεύει το τέλος της καλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία».

«Παρότι διαφωνώ κάθετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, παρόλα αυτά θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην ημερομηνία της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE