Προκάλεσε το χάος και πλέον παραδέχεται ότι θα φύγει ο Τραμπ

Προκάλεσε το χάος και πλέον παραδέχεται ότι θα φύγει ο Τραμπ

Μετά από τις θλιβερές εικόνες στο αμερικανικό Καπιτώλιο αλλά και την απόφαση του Κογκρέσου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εκλογών» ωστόσο δεσμεύτηκε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, που είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή της εκλογικής του ήττας, είπε ότι η απόφαση του Κογκρέσου «αντιπροσωπεύει το τέλος της καλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία».

«Παρότι διαφωνώ κάθετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, παρόλα αυτά θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην ημερομηνία της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE