Δεν προγραμματίστηκε επικοινωνία Λουτ – Αθήνας

Δεν προγραμματίστηκε επικοινωνία Λουτ – Αθήνας

Δεν έχει προγραμματιστεί μετάβαση της Τζέιν Χολ Λουτ στην Αθήνα, μετά τις επαφές που θα έχει στην Κύπρο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επανέλαβε την ετοιμότητα της Αθήνας για συμμετοχή σε μια Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
 
Αναφορικά με την πιθανότητα έναρξης διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Αθήνα αναμένει την πρόσκληση της Αγκυρας προκειμένου να επαναρχίσει η διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεύτερες σκέψεις Λευκωσίας για το Συμβούλιο Ειρήνης -Διπλωματικός γρίφος με φόντο τη Γάζα

Δεύτερες σκέψεις Λευκωσίας για το Συμβούλιο Ειρήνης -Διπλωματικός γρίφος με φόντο τη Γάζα

Σε ένα ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης απόφασης: να αποδεχθεί ή όχι την πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή στην πρώτη Σύνοδο του λεγόμενου «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE