ΔΙΕΘΝΗ

Ευθύνες στον Τραμπ από Μέρκελ για επιθέσεις στο Κογκρέσο, σύμφωνα με Welt

Ευθύνες στον Τραμπ από Μέρκελ για επιθέσεις στο Κογκρέσο, σύμφωνα με Welt

Με τίτλο «Η Mέρκελ αποδίδει ευθύνες στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Tράμπ για τις ταραχές στην Ουάσιγκτον», η ιστοσελίδα της ε/φ Welt  αναφέρει πως η Kαγκελάριος δηλώνει σοκαρισμένη από τις επιθέσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο. 

«Οι εικόνες αυτές με εξόργισαν και με λύπησαν», σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ. Ένας από τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας είναι ότι μετά τις εκλογές υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Η Καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη παραδεχτεί την ήττα του. Ωστόσο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «αυτή η Δημοκρατία θα αποδειχθεί πολύ ισχυρότερη από τους επιτιθέμενους και τους ταραξίες».

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ προέβη σε παραλληλισμούς μεταξύ των ταραχών στο αμερικανικό Καπιτώλιο και των ταραχών στη γερμανική Βουλή στο Βερολίνο τον Αύγουστο. «Για το λόγο αυτό, στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλους μας σήμερα. Το μίσος και η υποκίνηση ταραχών θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία, το ψέμα θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία, η βία θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία». Τον Αύγουστο διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό εισέβαλαν στα σκαλοπάτια της γερμανικής Βουλής στο Βερολίνο.
 
Ο Σόιμπλε σε επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πελόσι άσκησε επίσης κριτική στον  Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνοντας πως ο «βίαιος όχλος» «υποκινήθηκε» από έναν εκλεγμένο Πρόεδρο. Ο Tράμπ -υπογράμμισε- περιφρόνησε τον βασικό κανόνα της Δημοκρατίας, δηλαδή να παραδεχτεί την προφανή εκλογική του ήττα.

Ο Σόιμπλε προτίθεται να εξετάσει τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από τις ταραχές για την προστασία της γερμανικής Βουλής. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκε έκθεση από τη γερμανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σχετικά με το πώς προκλήθηκαν τα περιστατικά υπερβολικής βίας στο Καπιτώλιο.
 
Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top