ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποφυλακίστηκαν υπό όρους 22 μηνες μετά για την υπόθεση των 83 κιλών ναρκωτικών ουσιών

Αποφυλακίστηκαν υπό όρους 22 μηνες μετά για την υπόθεση των 83 κιλών ναρκωτικών ουσιών

Tην αποφυλάκιση υπό όρους, δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εντοπισμού 83,6 κιλών ναρκωτικών ουσιών εντός εμπορευματοκιβωτίου διέταξε την Πέμπτη 7/1 το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση του Ανωτάτου οι δύο που είχαν καταθέσει έφεση και ήταν κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές από τον Μάρτιο του 2019 εμπλέκονταν στην υπόθεση μετά από μία και μόνο μαρτυρία άλλου προσώπου το οποίο από κατηγορούμενος έγινε μάρτυρας κατηγορίας.

Επιπρόσθετα, στην ομόφωνη αποφυλάκισή τους, μέχρι την επόμενη δικάσιμη αναφέρεται ότι το Κακουργιοδικείο προσέγγισε επιφανειακά το ζήτημα της εμπλοκής τους στα κύρια αδικήματα και δεν επικεντρώθηκε στην αντικειμενική διάσταση της μαρτυρίας που υπήρχε ενώπιόν του, κρίνοντας ότι  η αιτιολόγηση της κράτησής του έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία είναι ανεπαρκής.

Αν τελικά πιθανολογείτο η καταδίκη τους μόνο στις κατηγορίες της συνομωσίας, αδικήματα για τα οποία η μέγιστη ποινή φυλάκισης είναι τα 7 χρόνια αυτό είναι μια καταλυτική παράμετρος στο ζήτημα της μη περαιτέρω κράτησης τους αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Τους κατηγορούμενους που έχουν ασκήσει έφεση, εκπροσώπησαν ενώπιον του Ανωτάτου ο Μαρίνος Καουλλάς (Δημητριου&Δημητρίου ΔΕΠΕ) και ο Αλέξανδρος Κληρίδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top