ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

Ιστορική στιγμή για την άσκηση ενός αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλάδος χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο είναι μία ιστορική στιγμή για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της χώρας μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter και προσθέτει: «Με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η στρατηγική της Ελλάδας να επιδιώκει συμφωνίες με γειτονικές χώρες, με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο, προωθώντας την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα δυτικά σύνορα στα 12 ναυτικά μίλια. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 19 Ιανουαρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top